Βαρύ το πένθος και η οδύνη στο χωριό Γρανίτης της Δράμας, όπου τελέστηκε η κηδεία του πιλότου Στάθη Τσιτλακίδη, που έχασε τη ζωή του όταν το Φάντομ κατέπεσε στην Ανδραβίδα τη Δευτέρα. Με κομμένη την ανάσα άκουσαν οι παρευρισκόμενοι τους επικήδειους του αδελφού και των συμμαθητών του ήρωα πιλότου, κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμου ακολουθίας στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Οι συγκεντρωμένοι υποδέχτηκαν το φέρετρο του πιλότου που ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία με χειροκροτήματα. Το φέρετρο είχαν στα χέρια τους συνάδελφοι του Ευστάθιου Τσιτλακίδη. Ένας συνάδελφό του και ο αδελφός του τον αποχαιρέτησαν με επικήδειους, στο εσωτερικό του μικρού ιερού ναού, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία.

«Το θλιβερό άγγελμα του θανάτου σου πότισε με απέραντη θλίψη και ανείπωτο πόνο τις καρδιές της οικογένειάς σου και των συναδέλφων σου», είπε αρχικά ο καλός φίλος και συνάδελφος του Ευστάθιου Τσιτλακίδη. «Η Π.Α. στερείται ικανότατο στέλεχος. Στάθη μπορεί να απεβίωσε το σώμα, αλλά το πνεύμα θα βρίσκεται πάντα ανάμεσά μας. Καλό ταξίδι, αναπαύσου εν ειρήνη, ο Θεός ας δώσει δύναμη στους γονείς και τους οικείους σου και ας απαλύνει τον πόνο τους» συνέχισε με τρεμάμενη φωνή ο συνάδελφος του, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Τραγικά πρόσωπα είναι οι γονείς του αδικοχαμένου πιλότου και η αρραβωνιαστικιά του. Νωρίτερα, η μητέρα του κοιτούσε συνεχώς τον ουρανό και το μόνο που έλεγε ήταν «ψηλά ψηλά».