Λίγο πριν τις 11:30 το πρωί της Παρασκευής έφτασε στην εκκλησία στον Γρανίτη της Δράμας η σορός του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom, Στάθη Τσιτλακίδη που έχασε τη ζωή του όταν το Φάντομ κατέπεσε στην Ανδραβίδα τη Δευτέρα.

Νωρίτερα, έφτασαν συντετριμμένοι στον ναό οι γονείς του Σμηναγού. Σπαρακτική ήταν η εικόνα της μητέρας που έλεγε το όνομα του παιδιού της κοιτώντας τον ουρανό ενώ ο πατέρας του μπήκε στην εκκλησία υποβασταζόμενος.

Τραγική φιγούρα και η αρραβωνιαστικιά του που κρατούσε μια φωτογραφία του στα χέρια της.

Οι σημαίες στο χωριό του Νευροκοπίου κυματίζουν μεσίστιες ενώ δεκάδες είναι τα στεφάνια που τοποθετήθηκαν από νωρίς το πρωί στην είσοδο του ιερού ναού, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Ανάμεσά τους και αυτό της οικογένειας του Γιώργου Μπαλταδόρου.

Κηδεία Ευστάθιου Τσιτλακίδη

Η οικογένεια αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να δώσει μπομπονιέρες, κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα.

Το «παρών» θα δώσουν, όπως συνέβη και χθες στην κηδεία του 29χρονου Μάριου Τουρούτσικα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλουο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Άμυνας  Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στο χωριό από όπου κατάγεται ο 31χρονος πιλότος του Phantom αναμένεται να βρεθούν επίσης δεκάδες συνάδελφοί του.

Οι δύο πιλότοι έλαβαν χθες τον βαθμό του αντιπτεράρχου με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη, έπειτα από πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, μετά από απόφαση του ΣΑΓΕ.