Περισσότερα στοιχεία αναφορικά με την Μπαϊντά, που πρωταγωνίστησε στην ιστορία της  «νεκρής Μαρίας» σε νησίδα του Έβρου, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς φαίνεται πώς δεν είναι πρόσφυγας που ήρθε στην Ελλάδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το Πρώτο Θέμα, είναι influnencer στα social media και συγγραφέας, που πλέον μένει στη Γερμανία. Μάλιστα, είναι παντρεμένη με Σύριο που έχει πάρει τη γερμανική υπηκοότητα.

Όσον αφορά την παρουσία της στον Έβρο, φέρεται να καθυστέρησε να αποκαλύψει στις αρχές τον «θάνατο της Μαρίας».

«Συνέβη κάποιο άλλο περιστατικό στη νησίδα που θα θέλατε να πείτε;», ρωτήθηκε από τις αρχές, με την απάντησή της να είναι η εξής: «Ναι, ξέχασα, είναι ένα κοριτσάκι που πέθανε και λέγεται Μαρία».

Υπενθυμίζεται ότι η Μπαϊντά φέρεται να είχε μαζί κινητό και powerbank προκειμένου να επικοινωνεί με τον διακινητή που έδινε οδηγίες για το πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση, ενορχηστρώνοντας από απόσταση τον «θάνατο της Μαρίας» από τσίμπημα σκορπιού.

Μηταράκης: Την γνώρισα στις 16 Αυγούστου

Για τη γνωριμία του με την Μπαϊντά μίλησε ο Νότης Μηταράκης στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

«Όταν έφτασε στην Ελλάδα το γκρουπ των 38 στις 15 Αυγούστου, την επόμενη ημέρα πήγα στον Έβρο για να ακούσω τι είχε συμβεί. Ελάχιστοι είπαν ότι πέθανε το κοριτσάκι – ανάμεσά τους και η Μπαϊντά – και αμέσως ξεκίνησε έρευνα», είπε αρχικά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, «επρόκειτο για μία γυναίκα, καλλιεργημένη, μορφωμένη και με μεγάλη αυτοπεποίθηση που δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα του οικονομικού μετανάστη».

«Όταν κατέθεσαν οι δικηγόροι τον Ιούλιο του 2022 ποιοι είναι στη νησίδα εγκλωβισμένοι, δεν υπήρχε στον κατάλογο των ονομάτων η Μπαϊντά. Η γυναίκα εμφανίστηκε στο γκρουπ τελευταία στιγμή, οργανωμένη, εφοδιασμένη με το powerbank για να φορτίζει το κινητό της, με το οποίο επικοινωνούσε με δύο ΜΜΕ στη Γερμανία και την Βρετανία και έπαιρνε οδηγίες» δήλωσε.