Είτε έχεις ακούσει για αυτούς, είτε τους έχεις συναντήσει, το μόνο σίγουρο είναι ότι τους γνωρίζεις. Κάποιοι οδηγοί έχουν μία ιδιαίτερη οδική συμπεριφορά, σε τέτοιο βαθμό, που ένα ή δύο χαρακτηριστικά να ακούσεις και αμέσως κάνεις εικόνα.

Με μερικούς από αυτούς μπορεί και να έχεις διαπληκτιστεί, ενώ για κάποιους άλλους κάνεις τον σταυρό σου να μην τους βρεις στον δρόμο σου… Ο λόγος για μερικούς πολύ συγκεκριμένους τύπους οδηγών που συναντά κανείς στους ελληνικούς δρόμους.

Δες τη λίστα παρακάτω και που ξέρεις, μπορεί να βρεις και τον εαυτό σου!

Κίνηση

Ο νέος οδηγός

Όλοι έχουμε περάσει από αυτή την κατηγορία. Κάποιοι ίσως να έχουμε παραμείνει και λίγο περισσότερο απ΄ ότι θα έπρεπε… Ξεχωρίζει από το χαρακτηριστικό κόκκινο Ν στο πίσω τζάμι. Το αμάξι που οδηγεί είναι συνήθως μεταχειρισμένο ή της οικογένειας. Στο δρόμο, ορισμένες φορές του σβήνει η μηχανή και οδηγεί με διστακτικότητα. Έχει τα χέρια γαντζωμένα στο τιμόνι και το πρόσωπο κολλημένο στο παρμπρίζ.

Ο τυπικός

Στην καλύτερη εκδοχή του, αυτός ο τύπος οδηγού αποτελεί το βέλτιστο παράδειγμα οδήγησης και οδικής συμπεριφοράς. Σταματάει στις διαβάσεις, δεν υπερβαίνει το όριο και δεν χάνει τη ψυχραιμία του. Έχει έναν ευρωπαϊκό αέρα θα λέγαμε. Στην Ελλάδα συναντάμε περισσότερο την κακή εκδοχή του η οποία καταβάλει υπερβάλλοντα ζήλο να δείξει ότι αυτός ξέρει και οι άλλοι όχι, σε τέτοιο βαθμό που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στο δρόμο, απ’ ότι καλό…

Ο κάγκουρας

Πρώτα τον ακούς και μετά τον βλέπεις. Πρόκειται για τον οδηγό που έχει στη διαπασών τη μουσική, ακόμη και πολύ αργά το βράδυ. Θα σπινιάρει όταν το φανάρι γίνει πράσινο και θα διπλοπαρκάρει με τη δικαιολογία ότι θα πεταχτεί κάπου στα γρήγορα, ενώ θα γυρίσει μετά από δύο ώρες. Το αμάξι του έχει δεχτεί πολλές μετατροπές για να ταιριάζει με την προσωπικότητα του οδηγού του, αλλά και για να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερο θόρυβο γίνεται.

Άντρας κοιτάει στο κινητό ενώ οδηγάει

Ο πολυάσχολος

Ο συγκεκριμένος οδηγός έχει μόνο το ένα χέρι στο τιμόνι, διότι με το άλλο είτε πίνει καφέ, είτε μιλάει το κινητό, είτε στέλνει μήνυμα. Αν τον πετύχεις στο βενζινάδικο θα πρέπει να περιμένεις, διότι πώς να μπορέσει να συνεννοηθεί ταυτόχρονα με τον βενζίνα και το επαγγελματικό του τηλεφώνημα. Στο φανάρι, επίσης θα τον περιμένεις, διότι πολύ πιθανό να μην έχει προσέξει ότι άναψε πράσινο. Αλλά εκεί που θα περιμένεις περισσότερο είναι όταν ξεπαρκάρει… πότε να κλείσει το κινητό, πότε να βάλει σε τάξη όλα τα πράγματα μέσα στο αμάξι και πότε να σταματήσει να μιλάει με το συνοδηγό του.

Ο οξύθυμος

Και για το τέλος, έχουμε αφήσει τον τύπο που όλοι ξέρουμε. Θα κορνάρει αμέσως, όταν το φανάρι γίνει πράσινο. Δε θέλεις σε καμία περίπτωση να τον έχεις πίσω σου, ειδικά όταν προσπαθείς να παρκάρεις. Οι έντονοι μορφασμοί του είναι εμφανείς, ενώ πολύ πιθανό όταν σε προσπεράσει να σου πετάξει μία βρισιά, ένα κακεντρεχές σχόλιο και να σε κοροϊδέψει. Από την αρχή της διαδρομής μέχρι το τέλος έχει μαλώσει σίγουρα με 4 άτομα, έχει παραπονεθεί για τους πεζούς, τους άλλους οδηγούς, την κίνηση, τους δρόμους, τις γάτες… και φυσικά ό,τι και να γίνει δεν φταίει ποτέ αυτός!

Θυμωμένος άντρας οδηγάει

Αυτοί είναι λοιπόν 5 από τους πιο συχνούς τύπους οδηγών που συναντάμε στους ελληνικούς δρόμους.

Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις;

Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις πάντως, η ασφάλεια του αυτοκινήτου σου είναι ΜΙΑ: MINETTA

Διότι μόνο στη MINETTA, μπορείς να είσαι σίγουρος για της ασφάλεια σου, όποια κατηγορία οδηγού και να συναντήσεις!

Μάλιστα, για να είσαι πλήρως καλυμμένος, η ΜΙΝΕΤΤΑ παρουσιάζει δύο νέες καλύψεις στην ασφάλιση οχήματος.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την περίπτωση ατυχήματος όπου το όχημα που ευθύνεται δεν είναι ασφαλισμένο σε κάποια από τις εταιρείες που συμμετέχουν στον φιλικό διακανονισμό. Σε αυτή την περίπτωση η ΜΙΝΕΤΤΑ αναλαμβάνει την αποζημίωση του αναίτιου ασφαλισμένου στην εταιρεία αυτοκινήτου για υλικές ζημιές, έως το ποσό των €6.500.

Επιπλέον, η ΜΙΝΕΤΤΑ παρουσιάζει και μία ακόμη κάλυψη όπου αναλαμβάνει την αποζημίωση υλικών ζημιών (έως € 6.500 ) στο αναίτιο ασφαλισμένο στην εταιρία όχημα σε περίπτωση ατυχήματος με όχημα που φέρει αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας.

Και το καλύτερο είναι ότι αυτές οι δύο νέες καλύψεις προσφέρονται χωρίς οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων και προστίθενται σε όλα τα πακέτα των ασφαλιστηρίων συμβολαίων Κλάδου Αυτοκινήτου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νέες καλύψεις, αλλά και για περισσότερες ασφαλιστικές επιλογές επικοινώνησε με τον εξειδικευμένο ασφαλιστικό σου διαμεσολαβητή ή με τη ΜΙΝΕΤΤΑ ασφαλιστική στο (+30) 210 930 9500 ή στο minetta.gr.