O επιχειρηματίας Πoλ Ευμορφίδης στην δεξίωση προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση. O Mr. Coco Mat, επέλεξε για την ιδιαίτερη περίσταση να εμφανιστεί με δίχρωμα σανδάλια.

Ο κ. Ευμορφίδης έδωσε τη δική του εξήγηση για την εμφάνισή του που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μέσα από την την εκπομπή «Πρωινό μας». Γνωστός για τον εναλλακτικό τρόπο ζωής του και φορώντας στο κεφάλι ένα λευκό μαντήλι ερωτηθείς από δημοσιογράφο της εκπομπής για τα σανδάλια που έγιναν «viral» υπογράμμισε: «Τι κακό έχουν τα σανδάλια; Έχεις δει κανέναν αρχαίο Έλληνα με παπούτσια;»

Συνεχίζοντας τη συνέντευξη και ζητώντας να του μιλούν στον ενικό, σχολίασε τα αθλητικά παπούτσια του ρεπόρτερ, που όπως τόνισε δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον: «Με αυτά τα παπούτσια έχεις πάει σε καμία χωματερή; Να πας για να μου πεις αν θα τα ξαναγοράσεις; Θέλαμε να φυτέψουμε δέντρα στη χωματερή της Σπάρτης. Ανοίξαμε τρύπες για να βγαίνει το μεθάνιο και από εκείνη την ημέρα σκέφτομαι, αν φορέσω παπούτσια σαν τα δικά σου, έτσι και τα βγάλεις θα φύγουμε όλοι απο εδώ. Δεν είναι σαν τα δικά μου από τη Λάρισα με βαμβάκι. Είσαι αγενής αν μου μιλάς στον πληθυντικό. Να μην φοράς παπούτσια που μολύνουν το περιβάλλον» είπε ο Πoλ Ευμορφίδης.