Άγκυρα στα πλοία του Πειραιά σήμερα 25/10, καθώς πέντε σωματεία της ΠΝΟ (ΠΕΝΕΝ- ΠΕΜΕΝ- ΠΕΑΘΕΝ- ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ- ΠΕΕΜΑΓΕΝ) αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας. Η απεργία αφορά τα πλοία στην γεωγραφική έκταση του Πειραιά και των παραλιακών δήμων. Οι ναυτεργάτες αντιδρούν και ζητούν απόσυρση του σχεδίου για τον νέο Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου και ζητούν να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις.

Οι επιβάτες πρέπει να επικοινωνήσουν είτε με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία, είτε με τις ναυτιλιακές εταιρίες και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες για να ενημερωθούν για τα νέα προγράμματα των δρομολογίων.

Νωρίτερα μέλη των σωματείων πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και αυτή την ώρα γίνεται πορεία μέσα στο λιμάνι με προορισμό το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, αποφάσισαν 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία όπως και τα σωματεία ΠΕΝΕΝ (Ναύτες), ΠΕΑΘΕΝ (Θαλαμηπόλοι), απαιτώντας την απόσυρση της αναθεώρησης – έκτρωμα του ΚΙΝΔ, ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό»  τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των σωματείων.

Αυτή την ώρα εκπρόσωποι των σωματείων, στον σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά, πραγματοποιούν ομιλίες διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

Υπενθυμίζεται πως ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ βγαίνουν σε γενική απεργία στις 9 Νοεμβρίου, με αιτήματα αυξήσεις στους μισθούς και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.