Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, βασισμένο αποκλειστικά στη συλλογή του Μουσείου, συνδέοντας την τέχνη με την τεχνολογία.

Το πρόγραμμα, το οποίο προσφέρεται δωρεάν και διαρκεί συνολικά μιάμιση ώρα, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-8 ετών και αφορά τόσο σε σχολικές ομάδες, όσο και σε μικρούς, μεμονωμένους επισκέπτες.

Αρχικά περιλαμβάνει σύντομη ξενάγηση στους χώρους τού Μουσείου, ενώ στη συνέχεια έμπειροι εικαστικοί αναλαμβάνουν την «απασχόληση» των μικρών μας φίλων. Σκοπός, να δημιουργήσουν και να εμπνευστούν από εκθέματα, όπως οι «φρυκτωρίες», ο υδραυλικός τηλέγραφος, η τηλεγραφία, τηλεφωνικές συσκευές, δορυφορικές επικοινωνίες, κα. Έτσι, τα παιδιά μαθαίνουν διασκεδάζοντας, ενώ παίρνοντας τα έργα μαζί στο σπίτι τους, μοιράζονται με ενθουσιασμό τις εμπειρίες τους με την οικογένεια και τους φίλους τους.

Η ζωγραφική, ο πηλός, το κολάζ και οι κατασκευές 3D γίνονται «εργαλεία» στα χέρια των παιδιών για να κατανοήσουν τις τηλεπικοινωνίες και την ιστορία τους μέσα στο χρόνο.

Το Παιδικό εργαστήρι περιλαμβάνει ένα κύκλο μαθημάτων διάρκειας 7 μηνών, από τα τέλη Νοεμβρίου 2010 έως τα μέσα Μαΐου 2011. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τρίτη και Τετάρτη για σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και νηπιαγωγεία, καθώς και ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα (ώρες: 11-12.30μ.μ.) για γονείς με τα παιδιά τους.

Για πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του προγράμματος και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210-6201899, 210-6201999 και στο e-mail: [email protected]

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.