Ραγδαίες είναι οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τη δράση των δύο κατηγορουμένων για βιασμό και εκπόρνευση αντρών, που κακοποιούσαν μία 12χρονη μαθήτρια στον Κολωνό. Για την φρικιαστική υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε στο MEGA και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» πως πολλές φορές πιστεύουμε πως ένας άγνωστος θα μπορούσε να κακοποιήσει ένα παιδί, ωστόσο το συντριπτικό ποσοστό αυτών των περιστατικών δείχνουν ως κακοποιητή κάποιο γνωστό πρόσωπο της οικογένειας.

«Προφανώς η μητέρα έπρεπε να είχε αντιληφθεί την κακοποίηση της 12χρονης. Το παιδί αυτό, ειδικά την πρώτη φορά, τραυματίζεται ιδιαίτερα. προφανώς η μητέρα θα πρέπει οργανικά να αντιληφθεί το παιδί, αλλά και ψυχολογικά. Το παιδί περνάει ένα σοκ που νομίζω ότι είναι εύκολο να διαγνώσει ένας ενήλικος άνθρωπος», δήλωσε.

Τέλος, ο κ. Λέων τόνισε πως «δεν υφίσταται συναίνεση με ένα παιδί 12 ετών».

Επιπλέον όπως αποκάλυψε στη ίδια εκπομπή ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Οργανισμός, είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία για την υπόθεση βιασμού της ανήλικης, ωστόσο ούτε η 12χρονη ούτε οι γονείς της είχαν δεχθεί να μιλήσουν.

«Ακούσαμε κάποιον θείο να μας παίρνει τηλέφωνο και να μας λέει ότι βρήκε κατά τη διάρκεια των διακοπών στο κινητό του παιδιού περίεργες επικοινωνίες, που δεν συνάδουν με την παιδική αθωότητα. Τους κατευθύναμε να μας καλέσουν οι γονείς για αν τους στηρίξουμε. Αρχικά, τους ζητήσαμε να πάμε στην υποδιεύθυνση Ανηλίκων προκειμένου να καταθέσουν. Είπαμε να πάρουν τηλέφωνο οι γονείς και να μιλήσουμε με το παιδί, γιατί χρειάζεται στήριξη», είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε πως το «Χαμόγελο του Παιδιού» δεν κατάφερε να μιλήσει με την 12χρονη, ενώ υπογράμμισε πως κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας δεν πρέπει να γίνει καμία ψυχοθεραπευτική κίνηση για να μην επηρεαστεί η μαρτυρία του παιδιού.