Η καμπάνια «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε συνεργασία με τη Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΝΔ, φιλοξενήθηκε στο 2ο Φεστιβάλ Strong Me.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, εθελοντές της καμπάνιας διένειμαν το οπτικοακουστικό υλικό της.

Tο 2ο Φεστιβάλ Strong Me για την πρόληψη και καταπολέμηση τη έμφυλης βίας, πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων υπό την αιγίδα των:

  • Γενική Γραμματεία Δημογραφικής Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
  • Δήμος Αθηναίων
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδων (ΚΕΔΕ) 
  • Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Επιστήμονες, άνθρωποι του Πολιτισμού, των Τεχνών και του Αθλητισμού μαζί με εκπροσώπους 32 φορέων και συλλόγων από όλη την χώρα και την Κύπρο ένωσαν τις φωνές τους και τις δυνάμεις τους για να αφυπνίσουν και να κινητοποιήσουν το κοινό απέναντι στο ζήτημα της βίας κατά των γυναικών.

Η Πρόεδρος του Παραρτήματος Μαραθώνα της πανελλαδικής οργάνωσης «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ» Εμμανουέλα Μομφεράτου Σολ, αναφέρθηκε στη δράση και τη σημασία της συμμετοχής στο STRONG ME, ενώ δίνοντας το λόγο στην εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας κα Σακκά εξήρε την πρόοδο της ΕΛ.ΑΣ στο επίμαχο ζήτημα.

Τη Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΝΔ, εκπροσώπησε η Όλγα Παυλίδου Κουτρουμπή, η οποία παραβρέθηκε στην εισήγηση της Παναθηναϊκής Παράρτημα Μαραθώνα με θέμα «Ψυχική βία. Η αόρατη κακοποίηση» και απηύθυνε χαιρετισμό υπογραμμίζοντας ότι η πρόληψη και η αντιμετώπιση της έμφυλης βίας συνδέεται με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

H Έλενα Ράπτη, βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης, ευχαρίστησε θερμά την Εμμανουέλα Μομφεράτου Σολ και την Όλγα Παυλίδου Κουτρουμπή για την στήριξή τους στον αγώνα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.