Το μεγαλύτερο δράμα κάθε γονιού βίωσε ένα ζευγάρι το οποίο κατήγγειλε πως ενώ ήταν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας επί 1,5 ώρα σφαδάζοντας από τους πόνους και ετοιμόγεννη, κανένας γιατρός δεν την είδε, με αποτέλεσμα να «χάσει» το μωρό που είχε στην κοιλιά της.

Ο πατέρας και η μητέρα του άτυχου μωρού, ζητούν δικαίωση και απαντήσεις. Η γυναίκα ακόμη νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και είναι συντετριμμένη από όσα έγιναν.

«Το περιμέναμε πώς και πώς να έρθει στον κόσμο… γιατί; Γιατί; Δεν μου το έχει απαντήσει κανένας» είπε η γυναίκα με δάκρυα στα μάτια.

Στην εκπομπή Live News παρουσιάστηκε μια αναφορά για την νοσηλεύτρια η οποία ανέλαβε την άτυχη επίτοκο και στην οποία αναφέρεται πως η συγκεκριμένη εργαζόμενη «θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των γυναικών και των μωρών».

Συγκεκριμένα, η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική Κρατικού Ν. Νίκαιας δηλώνει: «Η εν λόγω νοσηλεύτρια θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των γυναικών, των εμβρύων και των νεογνών που νοσηλεύονται στην κλινική μας. Δεν διαθέτει ούτε τις γνώσεις, ούτε τη διάθεση που απαιτούνται για να ανταπεξέλθει στην επίβλεψη του τμήματος. Ζητάμε την άμεση απομάκρυνσή της πριν βιώσουμε ξανά τέτοια τραγικά συμβάντα».

Έχει διαταχθεί ΕΔΕ

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο διευθυντής της μαιευτικής κλινικής με την προϊστάμενη μαία, υποστηρίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν επισημάνει την ανεπάρκεια της νοσηλεύτριας.

Ο Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός τοποθετήθηκε επί του θέματος και ανέφερε: «Απορώ λοιπόν εάν πράγματι συμβαίνει αυτό που λέει ο διευθυντής γιατρός πώς η διευθύντρια της νοσηλευτικής και η διοίκηση άφηναν την νοσηλεύτρια εκεί όταν γνώριζαν ότι σε πολλές περιτπώσεις θα είναι μόνη της στην κλινική. Έχουμε μάθει ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ προκειμένου να διερευνηθούν πού υπάρχουν οι ευθύνες. Όμως είναι σαφές ότι το πρόβλημα υπάρχει στην υποστελέχωση της κλινικής καθότι στελεχώνεται από μία μαία και μία νοσηλεύτρια, η οποία δεν έκανε σωστή εκτίμηση της επίτοκου γυναίκας και του εμβρύου παρότι η ίδια έλεγε ότι αντιμετωπίζει πόνους».

Μία εβδομάδα μετά το τραγικό χαμό του, η μητέρα εξακολουθεί να νοσηλεύεται, ενώ διενεργείται νεκροτομή για να διαλευκανθούν τα αίτια θανάτου του εμβρύου.

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ και έχει ζητηθεί η άμεση απομάκρυνση της νοσηλεύτριας που εμπλέκεται στο συμβάν.