Ξεκίνησαν, σήμερα, οι εργασίες για την κατασκευή του «Πάρκου για Όλους» στην Τούμπα, ενός πάρκου που διαμορφώνεται με βάση την αρχή της ίσης πρόσβασης, περιλαμβάνοντας εγκαταστάσεις και για τα άτομα με αναπηρίες.

Από νωρίς το πρωί συνεργεία εγκαταστάθηκαν στον χώρο, προχωρώντας στην κατεδάφιση τμήματος της περίφραξης, αλλά και σε πρόδρομες εργασίες για τον καθαρισμό του οικοπέδου, το οποίο θα αποδοθεί στους πολίτες ως ένας χώρος συνύπαρξης κι ως ένας νέος πνεύμονας πρασίνου.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας επισήμανε ότι το πάρκο θα αποτελέσει έναν πνεύμονα πρασίνου και έναν χώρο συνύπαρξης για όλους, ανέφερε ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται ένα πάρκο για όλους και πρόσθεσε ότι παιδιά τυπικής ανάπτυξης και παιδιά με αναπηρίες θα είναι πλέον μαζί στο παιχνίδι, μαζί στη ζωή.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στο πάρκο για όλους

Ο ίδιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και την αρμόδια υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου για την υποστήριξη στο έργο, με την παραχώρηση, στον Δήμο Θεσσαλονίκης, της έκτασης αλλά και με την κάλυψη μέρους της προβλεπόμενης δαπάνης.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης είπε χαρακτηριστικά ότι ο χώρος όπου δημιουργείται το «Πάρκο για Όλους» ήταν επί σειρά ετών «ένα φάντασμα για όλους τους κατοίκους της Τούμπας».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρότυπο πάρκο, προϋπολογισμού 1,36 εκατ. ευρώ, κατασκευάζεται στην περιοχή της Τούμπας, στον χώρο μεταξύ των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη, Παυσιλίπου και Ολυμπίας.