Προχωρά από τον Δήμο Θεσσαλονίκης η ιδέα για τη δημιουργία ενός πάρκου κατά της οπαδικής βίας, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε το βράδυ της Δευτέρας (21/2) και με αφορμή τη συζήτηση για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Ο κ. Ζέρβας έκανε γνωστό πως επιλέχθηκε το σημείο όπου θα δημιουργηθεί το συγκεκριμένο πάρκο και πως θα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κλεάνθους με Παπαναστασίου, απέναντι από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, εκεί όπου ενώνεται η περιοχή Χαριλάου με αυτή της Τούμπας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, θα είναι μία κίνηση συμβολική και στο συγκεκριμένο πάρκο θα φυτευτούν τρία ελαιόδεντρα, τα οποία θα έχουν την ηλικία των τριών θυμάτων της οπαδικής βίας, του Άλκη, του Τόσκο και του Νάσου.

«Το μήνυμα που στέλνω είναι ένα. Στη Θεσσαλονίκη δεν χωράνε σε κανένα γήπεδο, σε κανένα σοκάκι, σε καμία γειτονιά οι εγκληματίες και οι αποτρόπαιες πράξεις τους. Ολοι αυτοί είναι ξένα σώματα, όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να κρυφτούν πίσω από ομάδες, πίσω από λάβαρα, πίσω από αγνούς φιλάθλους, ίσως και πίσω από κάποιες ιδεοληψίες», είπε ο κ. Ζέρβας.

Νωρίτερα, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Άλκη Καμπανού, που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή Χαριλάου σε τυφλό οπαδικό χτύπημα. Μετά από πρόταση του προέδρου του Σώματος, Πέτρου Λεκάκη, σε μία κίνηση γεμάτη συμβολισμούς η συνεδρίαση που βρισκόταν σε εξέλιξη διακόπηκε στις 19:00, όσα και τα χρόνια του αδικοχαμένου νεαρού φοιτητή για να τιμηθεί η μνήμη του.