Ο Αύγουστος είναι προ των πυλών και οι τελευταίοι εκδρομείς του Ιουλίου εγκαταλείπουν με κάθε τρόπο την Αθήνα για να πάρουν μερικές ανάσες και να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Αυξημένη είναι η κίνηση στα τρία μεγάλα λιμάνια της Αττικής (Πειραιάς, Ραφήνα, Λαύριο), με τα πλοία προς Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη φεύγουν τα τελευταία 24ωρα με πληρότητα που αγγίζει το 100%, ενώ και τα πλοία που επιστρέφουν με τους αδειούχους του Ιουλίου είναι γεμάτα στο 85%.

Ανάλογη εικόνα και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου οι πτήσεις εσωτερικού προς τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου να κερδίζουν την προτίμηση του κόσμου.

αεροδρόμιο ταξιδιώτες

Όσο για τα τρένα και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, αναχωρούν από Σταθμό Λαρίσης, Κηφισό και Λιοσίων με 90% πληρότητα, ενώ εκτιμάται ότι σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή η κίνηση θα κορυφωθεί.

Αυξημένη κίνηση και στις Εθνικές Οδούς, όπου το απόγευμα της Παρασκευής παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στους σταθμούς διοδίων της Αθηνών-Κορίνθου, αλλά και στα διόδια των Αφιδνών στην Αθηνών-Λαμίας. Τα προβλήματα ωστόσο είναι μικρά και αντιμετωπίζονται εύκολα από τις εταιρείες που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους και φυσικά την Τροχαία που βρίσκεται σε όλο το Εθνικό Οδικό Δίκτυο για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα η Τροχαία για την έξοδο των εκδρομέων