Σε «βόμβα» καύσιμης ύλης που μπορεί να αναφλεγεί εν μέσω καλοκαιριού έχει γίνει ο Υμηττός από τα αυθαίρετα μελίσσια. Πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στο βουνό και αυθαίρετα τοποθετούν κυψέλες, αφήνοντας πίσω τους βουνά από σκουπίδια, από λάστιχα αυτοκινήτων, γκαζάκια, τζάμια μέχρι και τηλεοράσεις.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Κωνσταντάτο, δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες μία προσπάθεια καθαρισμού του Υμηττού, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.).

«Η προσπάθεια που γίνεται για τον καθαρισμό του Υμηττού έχει ξεκινήσει εδώ και 2 μήνες, είναι ένα τεράστιο επιχειρησιακό σχέδιο. Με αφορμή αυτό το μεγάλο σχέδιο καθαρισμού του Υμηττού έγιναν 100 αυτοψίες και σε 50 από αυτές που αφορούσαν μελισσοκομική δράση η εικόνα ήταν καταστροφική για το περιβάλλον» είπε στο Mega.

Και πρόσθεσε: «Έτσι αποστείλαμε επιστολή στον πρωθυπουργό και στους υπεύθυνους υπουργούς, στην οποία ζητάμε να δημιουργηθεί ένα μητρώο καταγραφής μελισσοκόμων. […] Να είναι οι μελισσοκόμοι στον Υμηττό, θέλουμε το μέλι, αλλά με κανόνες, ευταξία, δεν καθαρίζουν το χώρο τους. Ο άλλος έχει βάλει σύρματα γύρω από τις κυψέλες. Είναι μικρές χωματερές».