Δυσκολεύει η κατάσταση με τη μεγάλη φωτιά στη Λέσβο, καθώς τεράστιες φλόγες έχουν καλύψει τα Βατερά, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν καεί δυο σπίτια, μια αγροικία, ένα ΙΧ, ενώ επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές. Παράλληλα, σκάφος του λιμενικό απεγκλώβισε τουρίστες και κατοίκους από από παραλία.

Ενώ η εικόνα της φωτιάς έδειχνε να είναι καλύτερη, στη συνέχεια υπήρξε αναζωπύρωση με την πυρκαγιά να καίει σε δύο μέτωπα.

Μάλιστα η κατάσταση χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολη με πυροσβέστες, εθελοντές, κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής να επιχειρούν ακόμα και μέσα σε αυλές σπιτιών, καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς.

Υπενθυμίζεται ότι το συντονιστικό της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησαν για προληπτικούς λόγους την εκκένωση του οικισμού με κατεύθυνση προς Πολιχνίτο, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112.

Στην περιοχή επιχειρούν τόσο επίγεια όσο κι εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 50 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα ένα Mi 8 και 2 PZL, ενώ δόθηκε εντολή για 2 CL415 από Ελευσίνα, καθώς και στα 3 Tractors της Αγχιάλου. Στην επιχείριση κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

«Πύρινη κόλαση»

Συγκλονιστικά στιγμιότυπα έχουν καταγραφεί από τη μεγάλη πυρκαγιά στη Λέσβο, με τα Βατερά να θυμίζουν «πύρινη κόλαση» κι όχι τουριστικό προορισμό.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Επίσης, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος της περιοχής, Ταξιάρχης Βέρρος, ένας πυροσβέστης έχει τραυματιστεί ελαφρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς, ευτυχώς ελαφρά.

Η μάχη συνεχίζεται. Τραυματισμός, ελαφρύς ευτυχώς, πυροσβέστη μας. Ταξιάρχης Βέρρος

Posted by Ταξιαρχης Βερρος on Saturday, July 23, 2022