Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά η οποία ξέσπασε στη Πεντέλη το απόγευμα της Τρίτης (19/07) με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής έχουν συνδράμει και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης μίλησε στην τηλεόραση του Open και τόνισε πως η φωτιά κατευθύνεται προς την Παλαιά Πεντέλη όμως «δεν την απειλεί αυτήν την στιγμή» και τόνισε πως το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.

«Είναι πάρα πολλά τα μέτωπα» τόνισε ο κ. Κόκκαλης και πρόσθεσε πως απειλούνται σπίτια σε Διώνη, Ντράφι και στην Ανθούσα.

«Αν δεν σταματήσουν οι άνεμοι θα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη νύχτα. Υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις» είπε ο κ. Κόκκαλης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open από τις περιοχές που υπάρχουν μέτωπα της φωτιάς έχουν απομακρυνθεί οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι ενώ δεν υπάρχουν κλήσεις στο ΕΚΑΒ για εγκλωβισμένους.

Το μέτωπο που προκαλεί ανησυχία στις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι αυτό που κατευθύνεται προς τον Άγιο Πέτρο σύμφωνα με τον Γιάννη Αρτοποιό, εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής.