Το καλοκαίρι είναι ήδη σε εξέλιξη με τον καιρό να είναι ιδιαίτερα ζεστός κάτι όχι μόνο θα διατηρεί τις επόμενες μέρες, αλλά πρόκειται και να ενταθεί, καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να ανέβει σημαντικά.

Συγκεκριμένα, κύμα καύσωνα σαρώνει την δυτική Ευρώπη και ιδιαίτερα Ισπανία και Γαλλία, κάτι που δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη την Ελλάδα, με την θερμοκρασία να ανεβαίνει σημαντικά, καθώς πρόκειται να φτάσει κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου και να τους ξεπεράσει.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει από την Παρασκευή (22/7) και θα διατηρεί σε υψηλά επίπεδα όλο το Σαββατοκύριακο, ενώ σταδιακή υποχώρηση θα υπάρξει από την Δευτέρα (25/7).

Χαρακτηριστικά, την Παρασκευή 22 Ιουλίου η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 34 βαθμούς στην Αθήνα και τους 35 σε Λαμία και Άρτα, ενώ το Σάββατο (23/7) θα σκαρφαλώσει τους 35 στην Αθήνα και στους 36 σε Χαλκίδα και Λάρισα.

Η ζέστη όμως θα ενταθεί την Κυριακή (24/7) σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 38 σε Αθήνα και Χαλκίδα, ενώ πρόκειται να φτάσει τους 41 βαθμούς στην Λάρισα.