Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στο Ηράκλειο της Κρήτης με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ υπάρχει και ένας τραυματίας πυροσβέστης, ο οποίος χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ekriti.gr η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης (30/6) σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας, ενώ κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για έναν 58χρονο άντρα του Π.Σ. ο οποίος αρχικά μεταφέρθηκε στο κοντινό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Σημειώνεται, ότι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία υπήρξε άμεση κινητοποίηση, με οχήματα και προσωπικό να ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες. Συγκεκριμένα, διατέθηκαν 11 πυροσβεστικά οχήματα με περισσότερους από 40 πυροσβέστες, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν και στελέχη της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων. Επίσης, επιχείρησαν στην περιοχή και δύο πεζοπόρα τμήματα του Π.Σ., ενώ ο δήμος Γόρτυνας διέθεσε μια υδροφόρα και ένα πυροσβεστικό όχημα.