Στο κέντρο της Αθήνας είναι πορεία σε εξέλιξη από φοιτητές που διαφωνούν με την δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, με την Αστυνομία να προχωράει σε εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Έτσι, λόγω της κινητοποίησης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της οδού Σέκερη, καθώς και στην οδό Πανεπιστημίου.

Επίσης, ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού-Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του ΑΠΘ μέσω ανακοίνωσης, κατήγγειλε την «υπονόμευση της Δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα μας και την αποδόμηση των προγραμμάτων σπουδών». Σύμφωνα με τον ΕΣΔΕΠ, το προωθούμενο νομοσχέδιο «μετατρέπει τα Πανεπιστήμια σε υπεραγορές προγραμμάτων και τίτλων σπουδών, αλλοιώνει τον ακαδημαϊκό χαρακτήρα των γνωστικών αντικειμένων Τμημάτων – Σχολών – Πανεπιστημίων και των μελών ΔΕΠ, εισάγει νέες ελαστικές και εργολαβικού τύπου σχέσεις (διαλύοντας περαιτέρω τις υφιστάμενες, ιδίως για τα μέλη ΔΕΠ), ενισχύει δραστικά τα εμπορικά χαρακτηριστικά των ιδρυμάτων και υπονομεύει τους φοιτητικούς συλλόγους ως όργανα εκπροσώπησης των φοιτητών».

Ακολουθούν φωτογραφίες από την πορεία των φοιτητών: