Άνοιξε σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022. Οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων εξετάζονται στα Νέα Ελληνικά, ενώ αύριο, Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Ο φωτογραφικός φακός του Newsbeast.gr βρέθηκε σε σχολείο στο Χαλάνδρι. Οι εξετάσεις άρχισαν στις 8:30 π.μ., ωστόσο οι υποψήφιοι ξεκίνησαν να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης από τις 8:00 π.μ.

Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, έχει σταματήσει από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022. Ωστόσο, εξαιρούνται όλες οι εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.). Έτσι, τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες φορούσαν όλοι τις μάσκες τους.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Υπενθυμίζεται πως αύριο, Παρασκευή, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

«Τα θέματα θα είναι βατά» είπε υποψήφια στην κάμερα του Newsbeast. «Δεν πιστεύω ότι θα πέσει θέμα με πόλεμο» εκτίμησε ακόμη.