Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρίσκεται σε συνομιλίες με τους ομολόγους του της G7 και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σήμερα για να συζητήσουν τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος έχει επαινέσει την ενότητα μεταξύ των μεγάλων οικονομιών της G7 για την αντιμετώπιση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ήταν προγραμματισμένο να έχει σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τους συναδέλφους του ηγέτες στις 18:00 ώρα Ελλάδος από το σπίτι του στο Ντέλαγουερ, όπου περνά το Σαββατοκύριακο. Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι η συνάντηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι οι ηγέτες θα συζητήσουν προσθήκες στις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι δυτικές χώρες στη Ρωσία μετά την εισβολή της στις 24 Φεβρουαρίου.

“Θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, τον παγκόσμιο αντίκτυπο του πολέμου του Πούτιν, την επίδειξη υποστήριξης για την Ουκρανία και το μέλλον της χώρας, την επίδειξη της συνεχιζόμενης ενότητας της G7 στη συλλογική της αντίδραση απέναντι στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω αξιοποίησης των πρωτοφανών κυρώσεών για την επιβολή σοβαρού κόστους για τον πόλεμο του Πούτιν”, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

Η συνάντηση πραγματοποιείται πριν από τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης της Ρωσίας τη Δευτέρα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη έχουν επιβάλει σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία μετά την εισβολή της, στοχεύοντας σε τράπεζες, επιχειρήσεις και ιδιώτες σε μια προσπάθεια να πιέσουν τη ρωσική οικονομία και να περιορίσουν τους πόρους που χρησιμοποιούνται για τη συνέχεια του πολέμου.