Όσο εύκολη και αν φαίνεται, η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι μια αρκετά περίπλοκη υπόθεση. Είτε την κάνεις online, είτε πρόσωπο με πρόσωπο σε κάποια ασφαλιστική, πρόκειται για μια αρκετά χαοτική διαδικασία, που ποτέ δεν είσαι σίγουρος, τι πληρώνεις και τι έχεις…

Εκτός και αν έχεις κάποιον γνωστό στον κλάδο που τον εμπιστεύεσαι και σου τα κανονίζει όλα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, από το βήμα της εύρεσης της κατάλληλης ασφάλειας για σένα και το αυτοκίνητο σου, μέχρι τη στιγμή που θα τη χρειαστείς, η όλη διαδικασία χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα και εντελώς παραδόξως από ανασφάλεια!

Ας δούμε όμως πρώτα τα θετικά. Το μόνο εύκολο στις μέρες μας είναι να κάνεις ασφάλεια αυτοκίνητου. Μία απλή αναζήτηση και έχεις ευθύς μπροστά σου ένα σωρό επιλογές. Ποια θα διαλέξεις; Αυτό θα το δούμε στη συνέχεια, το θέμα είναι ότι επιλογές υπάρχουν και η διαδικασία δημιουργίας ενός συμβολαίου είναι υπερβολικά εύκολη, ίσως και το μόνο εύκολο στην όλη διαδικασία. Βάζεις τα προσωπικά στοιχεία σου, τα στοιχεία του αυτοκινήτου σου, κάνεις την πληρωμή και είσαι έτοιμος! Και μετά; Και μετά ο θεός βοηθός, διότι από εκεί και πέρα τίποτα δεν είναι εύκολο και το μόνο που σκέφτεσαι είναι ότι θα έπρεπε να το είχες ψάξει καλύτερα και να αφιέρωνες περισσότερο χρόνο στα ψιλά γράμματα του συμβολαίου.

Βέβαια η στιγμή που μετανιώνεις έρχεται μόνο, εάν και εφόσον, είχες κάποιο ατύχημα και χρειάστηκες την ασφάλεια σου, διότι σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, απλά συνεχίζεις να ανανεώνεις το συμβόλαιο σου ή αλλάζεις κάθε χρόνο ασφάλεια ψάχνοντας πάντα τη φθηνότερη. Σε μία τέτοια φάση ήμουν και εγώ, μέχρι που μία κακή στιγμή, την χρειάστηκα πραγματικά και τότε κατάλαβα το πόσο σημαντικό είναι να έχεις μία ασφάλεια αυτοκίνητου που να σου προσφέρει άνεση, αμεσότητα και εκπληκτική εμπειρία, ειδικά σε περίπτωση ατυχήματος.

Αν και το ατύχημα δεν ήταν καθόλου σοβαρό, οι χρονοβόρες διαδικασίες και η αναμονή θα έκαναν οποιονδήποτε να πιστεύει το αντίθετο. Μέχρι να έρθει η τροχαία, να γίνει καταγραφή του ατυχήματος, να σταλούν τα στοιχεία, να βγάλει πόρισμα ο πραγματογνώμονας και να ανοίξει αλλά και να κλείσει ο φάκελος, μιλάμε για ώρες στον δρόμο χωρίς λόγο και μέρες μέχρι την αποζημίωση και την αποκατάσταση της ζημιάς.

Και όλα αυτά, δεν είναι ότι απλώς παίρνουν χρόνο και εσύ κάθεσαι και γίνονται μόνα τους. Όχι φυσικά, γιατί και εδώ θα πρέπει να ιδρώσεις, να παίρνεις τηλέφωνα και γενικά να επιμένεις για να γίνει κάποια στιγμή η δουλειά σου. Α! και θυμάσαι αυτά τα ψιλά γράμματα που δεν τα πολυδιάβασες; Ε, ίσως να χρειαστεί να βάλεις και το χέρι στην τσέπη για κάτι απαλλαγές που δεν είχες προσέξει.

Έπειτα από όλο αυτό το χαοτικό συμβάν που έζησα, αφιέρωσα τον χρόνο μου στην αναζήτηση μιας σωστής ασφάλειας και επιτέλους τη βρήκα!

Αυτή τη φορά ήμουν πιο ψαγμένος, διάβαζα πολύ προσεκτικά τα πάντα και ήξερα τι ερωτήσεις να κάνω. Έτσι λοιπόν, η αναζήτηση μου με έφερε στο site της Hellas Direct, μιας αμιγώς online ασφαλιστικής που βασίζεται ιδιαίτερα στη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας προκειμένου να προσφέρει γρήγορες και απλουστευμένες λύσεις και υπηρεσίες.

Η διαδικασία δημιουργίας συμβολαίου ήταν αρκετά εύκολη όπως το περίμενα, ωστόσο αυτό που δεν περίμενα ήταν το πόσο οικονομικά ήταν τα ασφάλιστρα για αυτά που προσέφερε το πακέτο που επέλεξα. Επίσης, όσο και να έψαχνα δεν έβρισκα ψιλά γράμματα και ασάφειες πουθενά, όλα ήταν γραμμένα ξεκάθαρα.

Μία ανησυχία την είχα λόγω των παλιότερων μου σχέσεων με ασφαλιστικές. Ωστόσο όλες εξανεμίστηκαν, όταν για μία ακόμη φορά χρειάστηκα την ασφάλεια μου και η Hellas Direct επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο ότι η επιλογή μου ήταν σωστή.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν πρωτόγνωρη και για εμένα αλλά και για τα ελληνικά δεδομένα. Αναμονή στο δρόμο μέχρι να έρθει η τροχαία και εμπειρογνώμονας για ένα απλό ατύχημα; Παρελθόν! Έβγαλα μόνος μου τις φωτογραφίες με τον σπασμένο λαμπτήρα του αυτοκίνητου, τις έστειλα με email και αυτό ήταν! Συνέχισα το δρόμο μου. Απίστευτο; Έχει και συνέχεια! Ο φάκελος μου είχε ήδη ανοίξει και έκλεισε την επόμενη ημέρα. Οι δε ζημιές, παρελθόν και αυτές, αφού μέχρι οι εταιρείες να τα βρουν μεταξύ τους, εγώ είχα ήδη πάει σε ένα από τα συνεργαζόμενα συνεργεία που μου πρότεινε η Hellas Direct και το οποίο μου άλλαξε, στην κυριολεξία, τα φώτα αμέσως.

Και όχι η δική μου περίπτωση δεν ήταν η εξαίρεση. Στην Hellas Direct, χάρη στον προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό και το άρτια καταρτισμένο προσωπικό, η επικοινωνία με τους ασφαλισμένους είναι άμεση και η ελαχιστοποίηση των διαδικασιών και των χρόνων αποζημίωσης πραγματικότητα.

Εσύ παιδεύεσαι ακόμη με το χάος που επικρατεί εκεί έξω; Έλα στην Hellas Direct για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και το αυτοκίνητο σου πραγματικά ασφαλισμένο. Ευκολία, ασφάλεια, αξιοπιστία, ταχύτητα και διαφάνεια είναι όλα όσα χαρακτηρίζουν την εμπειρία ασφάλισης με την Hellas Direct.