Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Άνοδος της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά. Άνεμοι δυτικών κυρίως διευθύνσεων με εντάσεις 4-6 μποφόρ. Σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Πιο αναλυτικά, ο καιρός σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, σύμφωνα με το meteo.gr αναμένονται:

σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες. Σχετικά αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υποχωρήσουν σημαντικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 25, στην Ήπειρο από 4 έως 24 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 22 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ, αλλά το βράδυ στο Αιγαίο θα στραφούν σε νότιους με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς.