Με αγκαλιές και χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι συμμαθητές, φίλοι και απλοί πολίτες τον Σαϊντού Καμαρά που λίγο μετά τις 11:30 την Τετάρτη (30/3) εξήλθε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Προσφύγων στου Ρέντη όπου επανεξετάζεται του αιτήμά του για να παραμείνει στη χώρα μας.

Το αγόρι κινδυνεύει με απέλαση, καθώς δεν πληροί τα κριτήρια για ανανέωση της άδειας παραμονής του στην Ελλάδα και σήμερα εξετάζεται η προσφυγή του σε δεύτερο βαθμό.

Συγκινημένος ο νεαρός Σαϊντού δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του

Σαϊντού Καμαρά

Ο Σαϊντού Καμαρά βγαίνοντας από το Περιφερειακό Συμβούλιο Προσφύγων δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του για την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου που τον περίμενε φωνάζοντας συνθήματα κατά του ρατσισμού και ξέσπασε σε κλάματα.

«Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη» είπε στην κάμερα του Newsbeast.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του:

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Προσφύγων στου Ρέντη συγκεντρώθηκε κρατώντας πανό και πλακάτ με συνθήματα όπως: «Με τον Σαϊντού και κάθε Σαϊντού. Με όλους τους Σαϊντού» πλήθος κόσμου.

Ο μαθητής ύψωσε τη γροθιά του ενώ παράλληλα έβαλε το χέρι του στην καρδιά δείχνοντας την ευγνωμοσύνη του.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Newsbeast:

Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου: Ευελπιστούμε η απόφαση που θα βγει να μην έρθει απέναντι στο κοινό αίσθημα

Στο πλευρό του μαθητή βρέθηκε και η δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου η οποία σε δηλώσεις της στο Newsbeast τόνισε πως ελπίζει ότι η απόφαση που θα παρθεί δεν θα έρθει σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα.

«Βρισκόμαστε εδώ αντιπροσωπεία από το δήμο Αγίου Δημητρίου, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, μαθητές. Θα έρθει και πούλμαν σε λίγο του δήμου μας που έχει διατεθεί για να στηρίξει την κινητοποίηση του Συλλόγου Γονέων, της Ένωσης Γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον μαθητή, αλλά στο πρόσωπο του Σαϊντού και κάθε παιδί κάθε πρόσφυγα, κάθε μετανάστη που βρίσκεται σε αυτή τη δύσκολη θέση και έχει μπροστά του το φάσμα της απέλασης» επεσήμανε νωρίτερα η δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου στην κάμερα του Newsbeast.

«Αντιλαμβάνεστε ότι όταν η τοπική κοινωνία μπαίνει στήριγμα και φραγμός σε αυτά τα σχέδια και τις αδυναμίες της Πολιτείας να λειτουργήσουν ως πραγματικοί φορείς ένταξης πολλά μπορούν να συμβούν. Ευελπιστούμε η απόφαση που θα βγει να μην έρθει απέναντι στο κοινό αίσθημα» συμπλήρωσε η Μαρία Ανδρούτσου.