Στα χνάρια του Ισραηλινού Shimon Hayut του μεγαλύτερου απατεώνα του Tinder φέρεται να βάδισε ένας Έλληνας, ο οποίος αξιοποίησε το Facebook και έταξε έρωτα μέχρι και γάμο, ώστε να αποσπάσει τεράστια χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» τουλάχιστον 8 γυναίκες έχουν υπάρξει θύματα του συγκεκριμένο ατόμου, ο οποίος με βάση την εκπομπή του Mega, μελετούσε με προσοχή τα προφίλ των υποψηφίων θυμάτων του και τις προσέγγιζε παρουσιάζοντας την εικόνα του άνδρα με τον οποίο έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Έλεγε αυτά που ήθελαν να ακούσουν και τις έπειθε να καταθέτουν μεγάλα χρηματικά ποσά, εφευρίσκοντας κάθε φορά και μια διαφορετική δικαιολογία.

Άλλοτε συστήνονταν ως στρατιωτικός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και άλλοτε ως υπάλληλος του ΟΗΕ, ενώ είχε δημιουργήσει και πλαστό email με την υποτιθέμενη υπηρεσίας του.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ηράκλειας Σερρών εξιχνίασαν συνολικά 8 τέτοιες περιπτώσεις απάτης, με τον Έλληνα απατεώνα του Facebook να αναζητείται, όπως και πέντε ακόμα συνεργοί του, οι οποίοι είναι οι δικαιούχοι των λογαριασμών που κατέθεταν τα ανυποψίαστα θύματα τα χρήματά τους.