Τις σημαντικές προοπτικές που διανοίγονται για τον τουρισμό κρουαζιέρας καθώς και για τις επενδύσεις που μπορεί να γίνουν σε λιμενικά έργα στην Ελλάδα, μετά την άρση του cabotage, ανέλυσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, στο 8ο παγκόσμιο Συνέδριο για τις κρουαζιέρες, «SEATRADE MED» που πραγματοποιείται στις Κάννες.

Σε μία αίθουσα με περισσότερους από 200 επαγγελματίες της κρουαζιέρας, των λιμένων και του τουρισμού, ο Πρόεδρος της SEATRADE κ. Hayman υποδέχθηκε τον υφυπουργό λέγοντας ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία αυτών των ανά διετία συνεδρίων, που συμμετέχει εκπρόσωπος κυβέρνησης από ξένη χώρα, και είναι ιδιαίτερα ευτυχής που η χώρα αυτή είναι η Ελλάδα, σημαντικός προορισμός για τις μεσογειακές κρουαζιέρες.

Ο κ. Νικητιάδης ως κύριος ομιλητής αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον ελληνικό τουρισμό, στις αλλαγές και κυρίως στις προοπτικές του τουρισμού κρουαζιέρας, ως μορφής εισερχόμενου τουρισμού, ως δυνατότητα ανάπτυξης πακέτων fly/cruise προς περιφερειακά αεροδρόμια, που συνδυάζονται με λιμάνια, και ως ευκαιρία για επενδυτικές συνεργασίες στην λειτουργία εξειδικευμένων εγκαταστάσεων και υπηρεσιών για τον θαλάσσιο τουρισμό.

Ο κ. Νικητιάδης πραγματοποίησε συναντήσεις με τους κορυφαίους της διεθνούς κρουαζιέρας, μεταξύ των οποίων ο κ. Manfredi Lefebvre d’ Olivio (Πρόεδρος της SilverSea Cruises) και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις Κρουαζιέρες, ο κ. Tim Marking, Γενικός Γραμματέας του ιδίου Συμβουλίου, και ο κ. Giovanni Spadoni, Πρόεδρος της MED CRUISE, Ένωσης των Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας, που περιλαμβάνει περισσότερα από 70 Μεσογειακά λιμάνια. Ο υφυπουργός συζήτησε μαζί τους ειδικότερα θέματα ανάπτυξης δρομολογίων προς ελληνικούς προορισμούς και επενδύσεων για δημιουργία ειδικών λιμενικών εγκαταστάσεων υποδοχής και εξυπηρέτησης (αποβάθρες κρουαζιεροπλοίων, επιβατικούς σταθμούς, κ.α.).