Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται στο Σύνταγμα διαδηλώνοντας κατά του πολέμου στην Ουκρανία που μαίνεται για έκτη συνεχόμενη ημέρα. Η πλατεία έχει γεμίσει με πλήθος που φωνάζει συνθήματα υπέρ της ειρήνης και κατά του Ρώσου προέδρου.

Οι συμμετέχοντες στη μεγάλη κινητοποίηση κρατούν πλακάτ και φωτογραφίες του Βλαντίμιρ Πούτιν ζητώντας από τους Ρώσους να σταματήσουν την εισβολή και να αποσύρουν τα στρατεύματα από το ουκρανικό έδαφος.

«Σταματήστε τον Πούτιν, σταματήστε τον πόλεμο, θέλουμε Ειρήνη» είναι μερικά από τα συνθήματα που είναι γραμμένα στα χαρτόνια των διαδηλωτών που καταγγέλλουν τις εχθροπραξίες που διεξάγονται στη Ουκρανία.

Φορούν μπλούζες και αυτοκόλλητα που απεικονίζουν το πρόσωπο του Βλαντίμιρ Πούτιν σβησμένο

Ακόμη, αρκετοί είναι εκείνοι που φορούν μπλούζες και αυτοκόλλητα ή κρατούν πλακάτ όπου αναγράφεται το σύνθημα #ΜεΤηνΟυκρανία και από πάνω απεικονίζεται το πρόσωπο του Βλαντίμιρ Πούτιν ζωγραφισμένο με ένα κόκκινο Χ.

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση που ξεκίνησε στις 18:00 έγινε μέσω Facebook από τη σελίδα #ΜεΤηνΟυκρανία και όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση πρόκειται «για μια πρωτοβουλία ανεξάρτητων πολιτών καλεί τις φίλες και τους φίλους της ελευθερίας και της δημοκρατίας στη χώρα μας, από κάθε εθνικότητα, να διαδηλώσουν κατά της βάρβαρης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και υπέρ της ηρωικής αντίστασης του ουκρανικού λαού».

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση θα απευθύνει ο εκπρόσωπος της ουκρανικής κοινότητας στην Αθήνα, και θα γίνουν σύντομες ομιλίες με ανάλυση της κατάστασης, και αιτήματα στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και την Ελληνική Κυβέρνηση. Παράλληλα θα υπάρξει και ζωντανή σύνδεση με την Ουκρανία.

Το παρών στην κινητοποίηση στο Σύνταγμα δίνει και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρίσκεται η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία σε δηλώσεις όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο είπε «βρίσκομαι σήμερα εδώ για να εκφράσω τη συμπαράσταση και τη στήριξη μου στον ουκρανικό λαό».

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στην πλατεία Συντάγματος η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα