Για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

«Είναι λάθος μήνυμα να πούμε ότι τελείωσε ο κορονοϊός. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό τον ιό. Αυτό δείχνουν και τα μέτρα που έχουμε υιοθετήσει μέχρι σήμερα», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Πριν από τα μέτρα ήταν αλλιώς τα πράγματα… ο κόσμος πια δεν φοράει τη μάσκα όπως παλαιότερα. Βέβαια, δεν έχει κανένα λόγο να φοράμε τη μάσκα όταν είμαστε μόνοι στο δρόμο. Ο λόγος που τη φοράμε είναι για να μας γίνει συνήθεια και δυστυχώς θα πρέπει να μας μείνει ακόμα αυτή η συνήθεια…. Τώρα να πούμε ότι τα γήπεδα αυξήθηκαν για ένα λόγο. Για ένα δυο ματς το χρόνο. Και 100% να ήταν η πληρότητα, το επιδημιολογικό αποτύπωμα θα ήταν πολύ μικρό».

Με παράδειγμα τη χωρητικότητα των γηπέδων, ο ίδιος υποστηρίζει ότι: «Εάν εφαρμοζόταν ο προηγούμενος νόμος που έλεγε, να μπαίνουν μέσα σε αυτά, μόνο οι εμβολιασμένοι, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα να αυξηθεί στο 100% η χωρητικότητα. Επειδή όμως δεν τηρείται τις περισσότερες φορές ο νόμος, πολύ συχνά μπαίνουν και ανεμβολίαστοι, άρα είναι ένα μέτρο με μικρότερη αποτελεσματικότητα, από το να το εφαρμόζαμε σωστά».

Όσον αφορά το Πάσχα, σύμφωνα με τον Πνευμονολόγο, «θα κάνουμε καλό Πάσχα. Με τον αριθμό των μολύνσεων που έχουμε έως τώρα, που είναι πάνω από ένα εκατομμύριο από την αρχή του χρόνου, μέσα σε ενάμιση μήνα και το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης που δεν είναι το καλύτερο δυνατό αλλά τέλος πάντων, δεν είναι και μικρό, είμαστε κάπου στη μέση της Ευρώπης, έχω την εντύπωση πως αν συνεχίσουμε έτσι και με 15.000- 20.000 κρούσματα τη μέρα, μέχρι το καλοκαίρι θα κάνουμε πολύ υψηλά ποσοστά ανοσίας».