Ο Νίκος Μπάρδης, ψαράς, κάτοικος Αφιώνας στη βορειοδυτική Κέρκυρα, ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στην επιχείρηση έρευνας γύρω από το πλοίο που συνεχίζει να φλέγεται. Ο ίδιος παραχώρησε στο Newsbeast εντυπωσιακά βίντεο και εικόνες από τη στιγμή που το σκάφος του προσέγγισε στα 10 μέτρα το φλεγόμενο πλοίο. Τα καρέ κόβουν πραγματικά την ανάσα.

Όπως είχε πει νωρίτερα ο ίδιος στο Newsbeast: «Έφτασα στο σημείο στις 07.45 το πρωί. Ειδοποιήθηκα κατεπειγόντως μαζί με άλλους ντόπιους ψαράδες από το λιμεναρχείο Κέρκυρας να βοηθήσουμε την κατάσταση. Αμέσως βγήκαμε πέντε αλιευτικά ιδιωτών από το βορειοδυτικό λιμάνι της Κέρκυρας. Ριχτήκαμε αμέσως στην επιχείρηση όχι τόσο στο κομμάτι της διάσωσης αλλά στην έρευνα της περιοχής και στον εντοπισμό τυχών αγνοούμενων. Αυτή ήταν η εντολή. Όταν φτάσαμε στο σημείο είχαν ήδη πάρει όλο τον κόσμο από πάνω. Οι επιβαίνοντες είχαν ανέβει στα σκάφη. Οι βάρκες του καραβιού ήταν ήδη άδειες πάνω στη θάλασσα. Εκείνη την ώρα ήμασταν στο σημείο τουλάχιστον 30 σκάφη και ιδιωτών και η φρεγάτα Ύδρα και τα πλωτά από Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα και ιταλικά σκάφη και παραπλέοντα πλοία εμπορικά. Από πάνω μας επιχειρούσαν τέσσερα ελικόπτερα. Η εικόνα ήταν πολύ τρομαχτική.

Το δικό μου σκάφος έφτασε στα 10 μέτρα από το πλοίο που φλεγόταν ολοσχερώς στα πάνω καταστρώματα. Στα κάτω δεν είχε φτάσει ακόμα η φωτιά. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ έντονα αποπνικτική, αλλά ευτυχώς οι καπνοί ανέβαιναν προς τα πάνω και δεν έφταναν τόσο κάτω σε εμάς στη θάλασσα. Επειδή όμως οι εκρήξεις ήταν έντονες και φούντωναν όσο περνούσε η ώρα απομακρυνθήκαμε γρήγορα φοβούμενοι μήπως έπεφταν αντικείμενα και κομμάτια πάνω μας».