Απειλές καταγγέλλει πως δέχεται η οικογένεια στην Πάτρα, η οποία έχασε τα τρία κοριτσάκια της μέσα σε τρία χρόνια. Μια υπόθεση που έχει συγκλονίζει το πανελλήνιο και ερευνάται προκειμένου να βρεθούν οι απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Κόττας μίλησε στο pelop.gr και ανέφερε πως εστάλη μήνυμα με παραλήπτες τους γονείς από μία κυρία (το όνομα της οποίας γνωρίζουν οι συνήγοροι) και στο οποίο «καλεί κόσμο να μεταβούν έξω από το σπίτι της οικογένειας να βρουν τη μητέρα και να τη λιντσάρουν».

Αυτό δεν είναι το μοναδικό μήνυμα που δέχονται για την υπόθεση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καθώς φέρεται να λαμβάνει εκατοντάδες.

Ο ρόλος του απινιδωτή στο θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας

Σημειώνεται πως το «μυστήριο» γύρω από τον απινιδωτή της μικρής Τζωρτζίνας από την Πάτρα, προσπάθησε να ξεδιαλύνει ο Περικλής Νταβλούρος, καθηγητής καρδιολογίας και διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Συγκεκριμένα, μίλησε χθες στην εκπομπή «Live News» και σημείωσε ότι το μηχάνημα δεν ρυθμίζει την καρδιά, αλλά προφυλάσσει από ταχυκαρδίας και βραδυκαρδίες.

«Ο βηματοδότης προφυλάσσει από τις βραδυκαρδίες, ενώ ο απινιδωτής από τις κακές ταχυκαρδίες. Οι σύγχρονοι εμφυτευμένοι απινιδωτές είναι και βηματοδότες, το ανάποδο δεν ισχύει», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε πως η αποτελεσματικότητα του απινιδωτή ανέρχεται γύρω στο 98%, γι’ αυτό και ασθενείς, παιδιατρικοί και ενήλικες που φέρουν τέτοιες συσκευές, τελικά πεθαίνουν από καρδιολογικά αίτια.

«Το μηχάνημα δεν μπορεί να δώσει σήμερα εάν η καρδιά δυσλειτουργεί. Μία καρδιά που λειτουργεί τέλεια μπορεί να κάνει αρρυθμίες. Το σωστό είναι το μηχάνημα να μην έχει καταγράψει κακή αρρυθμία, δεν καταγράφηκε κάποιος από τους μηχανισμούς αιφνιδίου καρδιακού θανάτου», πρόσθεσε ο κ.Νταβλούρος.

Μάλιστα, ως παράδειγμα ανέφερε μία πρόσφατη ελληνική έρευνα, σύμφωνα με την οποία για τους «αιφνίδιους θανάτους σε νεαρά άτομα, το 65% είχαν ταυτοποίηση καρδιολογική, το 17% ήταν αίτια που δεν οφείλονταν σε καρδιά και στο 18% δεν βρέθηκε κανένα αίτιο».

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα είχε μιλήσει στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και επισήμανε ότι «σε πολλές περιπτώσεις, παρά τις εξετάσεις και την ενδελεχή έρευνα, μπορεί και να μην βρούμε ποτέ τίποτα, παρά τις ιστολογικές, τις τοξικολογικές και τις εξετάσεις DNA. Μεγάλο ποσοστό τέτοιων περιστατικών παραμένει ανεξιχνίαστο».