Μέσα στην εβδομάδα, αφού πρώτα μελετήσουν κάθε διαθέσιμο στοιχείο, οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν καταθέσεις για την τραγωδία με τα τρία νεκρά κοριτσάκια της οικογένειας από την Πάτρα.

Σε πρώτη φάση θα κληθούν να καταθέσουν γιατροί και νοσηλευτές που παρακολουθούσαν εν ζωή σε νοσοκομείο στην Αχαΐα και στην Αττική τα τρία άτυχα παιδιά, ενώ στη συνέχεια σειρά θα πάρουν οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τις σορούς. Κομβικής σημασίας για τους έμπειρους αξιωματικοί της Ασφάλειας είναι τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές – τοξικολογικές εξετάσεις, που αναμένονται μέσα στο επόμενο 20ήμερο. Τελευταίοι που θα κληθούν για κατάθεση, είναι οι γονείς των παιδιών που ζητούν –όπως λένε- «να γίνει η έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες».

Πάτρα: Τα σημεία που προβληματίζουν – Κλειδί ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας

Στην ΕΛ.ΑΣ. κρατούν κλειστά στόματα (σ.σ. και δεν θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς), ωστόσο, υπάρχουν αρκετά σημεία που έχουν προβληματίσει τους αξιωματικούς που ανέλαβαν τη διερεύνηση της τραγωδίας. Ένα απ’ αυτά είναι οι ομοιότητες στον τρόπο που κατέληξαν τα τρία αδερφάκια, καθώς επίσης και το γεγονός πως οι γονείς τους δεν είχαν κανένα καρδιολογικό ιστορικό ή οποιαδήποτε νόσο. Αίσθηση προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα κατέληξε πριν από μερικές ημέρες εντελώς ξαφνικά, ενώ μόλις 20 λεπτά πριν είχε εξεταστεί από ιατρική ομάδα και όλα έδειχναν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Στο δωμάτιο του νοσοκομείου ήταν μόνο η μητέρα της, που κάλεσε σε βοήθεια όταν αντιλήφθηκε ότι το παιδί «σβήνει».

Να σημειώσουμε, τέλος, πως το γεγονός ότι την έρευνα ανέλαβε το ιδιαίτερα καταρτισμένο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, δείχνει ότι υπάρχουν υπόνοιες εγκληματικής ενέργειας.