«Λάβρος» κατά της αστυνομίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είναι υψηλόβαθμος λειτουργός της δικαιοσύνης στην Πάτρα, κληθείς να σχολιάσει την πολύκροτη υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών μιας οικογένειας μέσα σε τρία χρόνια στην πόλη.

Ο δικαστικός λειτουργός, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» στέλνει σαφές μήνυμα ότι αυτά που γράφονται και ακούγονται είναι εκτός πραγματικότητας και θυμίζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας. «Αυτά που γράφονται, πραγματικά, δεν ξέρω ποιος τα διαδίδει. Για εκταφές, συλλήψεις το επόμενο 24ωρο… Αυτά είναι παντελώς αβάσιμα» τονίζει.

Δεν κρύβει μάλιστα πως σε επικοινωνία που υπήρχε με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας, ζητήθηκε «να σταματήσουν τέτοιου είδους διαρροές σε αστυνομικούς συντάκτες».  «Ή στην Αστυνομία ή οι δημοσιογράφοι… βλέπουν πολύ CSI. Απλά πράγματα» λέει εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του.

Στην ΕΛ.ΑΣ. τα έκαναν μούσκεμα, αυτοί να τα μαζέψουν

Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός εκτιμά ότι δεν είναι αποκύημα της φαντασίας των δημοσιογράφων τα δημοσιεύματα αλλά είναι ευθύνη της αστυνομίας οι διαρροές. «Η Αστυνομία δίνει τις πληροφορίες. Να μαζευτούν. Δεν τα γεννούν μόνοι τους οι συντάκτες. Τους κάνουν διαρροές. Έχουν εκπροσώπους Τύπου. Αυτοί, στην ΕΛΑΣ, τα έκαναν μούσκεμα, αυτοί να τα μαζέψουν τώρα. Για να μην αρχίσουμε και ψάχνουμε ποιος έχει κάνει διαρροή ψευδών ειδήσεων. Στην πλάτη ανθρώπων θα παίζουμε; Από το να κάνω κουτσομπολιό μέχρι το να κάνω μία δίωξη η απόσταση είναι τεράστια» υπογραμμίζει σε έντονο ύφος.

«Πικρό» είναι το σχόλιο και για τα περί αιτήματος της ΕΛ.ΑΣ. Αττικής για εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας. «Ποιοι είναι αυτοί οι ξύπνιοι που μιλάνε και ζητούν εκταφές; Έτσι ξεθάβουμε τον κόσμο και μάλιστα παιδιά; Πρέπει να το ζητήσει ο ιατροδικαστής και να υπάρχουν σοβαρά στοιχεία κα σοβαροί λόγοι που το ζητάει. Κι αν συναινέσει η δικαιοσύνη για να δώσει σχετική παραγγελία. Τι μακάβρια πράγματα είναι αυτά που παίζουν στον γύρο του διαδικτύου. Το ξαναλέω. Ή όλη η Ελλάδα βλέπει CSI ή χαπακώνονται. Δεν είμαστε στα καλά μας, κάτι γίνεται; Πάνε να συγκρίνουν με υποθέσεις σε ξένες χώρες. Κάποιοι βλέπουν πολύ Netflix! Εδώ θα δούμε δηλαδή serial killer! Γίνεται μία έρευνα, ό,τι δείξουν τα στοιχεία. Αλλά τώρα προσπαθούμε να μεζέψουμε άλλων τα άπλυτα» συνεχίζει ο δικαστικός λειτουργός.

Το υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της τοπικής δικαστικής αρχής, σε όλους τους τόνους, λέει στην «Π», με ξεκάθαρο λόγο, για την έρευνα που διατάχθηκε και σύντομα θ’ αρχίσει. «Θα γίνει διερεύνηση… μην τυχόν και προκύψει κάτι. Αυτό που ζητείται είναι οι νεκροψίες, για να δούμε τι αναγράφεται ως αιτία θανάτων. Θα εξεταστούν οι νεκροτόμοι, που έκαναν αυτοψίες στα παιδιά. Επίσης, αν οι ιστολογικές εξετάσεις παραπέμπουν σε κάτι. Το ίδιο και οι παθολογοανατόμοι αν βλέπουν κάτι».

Όσον αφορά στους δύο γονείς της τραγωδίας, ο δικαστικός λειτουργός είναι ξεκάθαρος: «Θα δούμε, τελευταίους… αν χρειαστεί, τους γονείς. Αυτό το κουτσομπολιό, το ατελείωτο, δεν μας αφορά».