Οι κάτοικοι της Κλαυθμώνος «μπλόκαραν» τους γυμνούς γίγαντες

Οι φιγούρες του Βερντόνκ δε θα προβληθούν λόγω καταγγελιών


ΕΛΛΑΔΑ
13:58
28/05/2015
Οι κάτοικοι της Κλαυθμώνος «μπλόκαραν» τους γυμνούς γίγαντες
2
loading

Γυμνοί γίγαντες, εγκλωβισμένοι σε ασφυκτικά περιβάλλοντα, στοιχειώνουν την Αθήνα. Η πόλη γίνεται σκηνικό και οι τοίχοι χαρακτηριστικών κτιρίων της μετατρέπονται σε ιδανικούς καμβάδες για τις μνημειώδεις «ζωντανές τοιχογραφίες».

Αυτή η πρωτοποριακή σύλληψη του Κρις Βερντόνκ, με ολόγυμνες ανθρώπινες φιγούρες κολοσσιαίου μεγέθους, εγκιβωτισμένες σε υπερβολικά στενούς χώρους, δεν θα προβληθεί τελικά στην πρόσοψη κτιρίων των κτιρίων γύρω από την πλατεία Κλαυθμώνος, λόγω καταγγελιών των κατοίκων που δέχτηκε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

«Στο πλαίσιο του Fast Forward Festival 2 η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση ενημερώνει το κοινό ότι υποχρεώθηκε να διακόψει την προβολή του έργου με τον τίτλο "Stills" του Kris Verdonck στη συμβολή των οδών Παρνασσού και Παπαρηγοπούλου (πλατεία Κλαυθμώνος) κατόπιν καταγγελιών επί του περιεχομένου αυτού. Η βιντεοπροβολή στη συμβολή των οδών Σίνα 8 και Βησσαρίωνος συνεχίζεται κανονικά έως τις 31 Μαΐου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Λαϊνάς

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

    Όταν μια κοινωνία αντιμετωπίζει το ανθρώπινο σώμα ως ταμπού τότε έχει σοβαρότατο πρόβλημα σε κάθε επίπεδο, κοινωνικό & πολιτειακό. Από την στιγμή που το θέαμα δεν κυοφορεί ή παρακινεί σε κάποια επικίνδυνη συμπεριφορά δεν βλέπω τον λόγο της απαγόρευσης. ΄Οποιος θέλει το βλέπει, όποιος δεν θέλει δεν το βλέπει. Η απαγόρευση τι ρόλο παίζει?!!!!!!!!!!!!!???

  2. avatar ALPHA

    \"Κατόπιν καταγγελιών των κατοίκων\". Ποιών κατοίκων; Υπάρχουν κάτοικοι στην πλατεία Κλαυθμώνος; Μήπως πρόκειται για άλλες ομάδες που αντιδρούν για τα πάντα και παντού;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει