Η οικογένεια και οι φίλοι του Τζώρτζη Μονογυιού θα τον αποχαιρετίσουν σήμερα στη Μύκονο, τη γενέτειρα και τον τόπο που δραστηριοποιούνταν ο 45χρονος, ο οποίος σκοτώθηκε σε δυστύχημα με τη Ferrari του στη Βούλα. Το κλίμα στο νησί των ανέμων είναι βαρύ, ενώ αρκετοί είναι και οι εργαζόμενοι που θέλουν να παρευρεθούν στην κηδεία, κάνοντας λόγο για έναν εξαιρετικό εργοδότη.

Στην πρώτη της ανάρτηση μετά τον θάνατο του αδελφού της η βουλευτής της ΝΔ, Κατερίνα Μονογυιού ζητά να γίνει σεβαστή η επιθυμία της οικογένειας να γίνει η κηδεία σε στενό οικογενειακό κύκλο. Μάλιστα αντί στεφάνων γίνεται παράκληση για δωρεά στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου και Μυκόνου.

Η ανάρτηση:

«Η Οικογένεια του πολυαγαπημένου μας Γεωργίου, σε κλίμα μεγάλης θλίψης, επιθυμεί να τον αποχαιρετήσει σεμνά και ταπεινά σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, σεβόμενη τα μέτρα που υπάρχουν για την πανδημία Covid. Γνωρίζοντας ότι όλοι σέβονται τον πόνο μας, ελπίζουμε ότι θα σεβαστούν και την επιθυμία μας, τόσο οι συγγενείς, οι φίλοι, όσο και τα ΜΜΕ.

Αντί στεφάνου, παρακαλούμε να γίνει η αντίστοιχη δωρεά στην μνήμη του όσοι το επιθυμούν στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου και Μυκόνου στην Τράπεζα Alpha Bank: GR29 0140 6310 6310 0200 2007 050

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη στήριξη στο βαρύ πένθος μας, για την αγάπη και για την κατανόησή σας».

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗΗ Οικογένεια του πολυαγαπημένου μας Γεωργίου , σε κλίμα μεγάλης θλίψης, επιθυμεί να τον αποχαιρετήσει σεμνά…

Posted by Katerina Monogiou on Monday, January 17, 2022

Ενημερώθηκε η σύζυγός του – Δεν της επιτρέπουν να πάει στην κηδεία

Συγγενείς και φίλοι ενημέρωσαν χθες (17.01) με τη βοήθεια ψυχολόγου τη σύζυγο του Τζώρτζη Μονογυιού, που ήταν συνοδηγός, για τον θάνατό του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η γυναίκα ξέσπασε σε κλάματα με λυγμούς και ζήτησε να βγει από το νοσοκομείο προκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία του. Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή οι γιατροί δεν της επιτρέπουν να πάει στην κηδεία και παραμένουν κατηγορηματικά αντίθετοι.

Βίαιος και ακαριαίος ο θάνατός του

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος του Τζώρτζη Μονογυιού ήταν βίαιος και ακαριαίος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου έφερε πολλαπλές κακώσεις στο σώμα, από την οποίες εντύπωση προκάλεσαν οι κακώσεις στα οστά του προσώπου και στα οστά στη βάση του κρανίου.

Επίσης, είχε πολλαπλές εκδορές, κατάγματα άνω και κάτω άκρων, εγκαύματα στο πρόσωπο στη δεξιά πλευρά, στην πρόσθια τραχηλική χώρα και στη δεξιά χείρα, ενώ καταλάμβαναν το 5% της επιφάνειας του σώματος.

Τα σενάρια για το δυστύχημα

Πολλά είναι τα σενάρια για τη μοιραία πρόσκρουση που οδήγησε στον θάνατο τον Τζώρτζη Μονογυιό. Μιλώντας χθες στο MEGA ο μηχανολόγος μηχανικός και εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης, Γιώργος Καραμέρης, απαρίθμησε τα επικρατέστερα σενάρια σύμφωνα με τα οποία η Ferrari έφυγε από την πορεία της καταλήγοντας στα δέντρα.

«Δε νομίζω να ήταν θέμα τρυπήματος ντεπόζιτου η φωτιά. Υπάρχει βαλβίδα ασφάλειας που κλείνει την τροφοδοσία του ντεπόζιτου σε περίπτωση σύγκρουσης. Είναι φτιαγμένα από ειδικά υλικά που μπορούν να αντιμετωπίσουν πολύ ισχυρές συγκρούσεις. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι δεν υπήρξε έκρηξη, άρα αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρξε οξυγόνο για να γίνει έκρηξη» εξηγεί ο κ. Καραμέρης.

Όπως λέει, το επικρατέστερο σενάριο κατά το οποίο έφυγε ο έλεγχος από τον οδηγό, περιλαμβάνει τα κρύα λάστιχα και την ιπποδύναμη της Ferrari. «Έφυγε με κρύα λάστιχα. Ένα αυτοκίνητο που έχει 720 άλογα και είναι πισωκίνητο, είναι πολύ δύσκολο να το ελέγξει κάποιος όταν τα άλογα αυτά προσπαθήσουν να βγουν στον δρόμο με κρύα ελαστικά» εξηγεί.

Ο κ. Καραμέρης εκτιμά επίσης ότι «τα ηλεκτρονικά συστήματα είχαν απενεργοποιηθεί». «Με το που έστριψε δεξιά στην στροφή, έχοντας απενεργοποιήσει τα ηλεκτρονικά, έχασε τον έλεγχο. Άρχισε να σπινιάρει με τους πίσω τροχούς και εκείνη την στιγμή ανέβηκε στο κράσπεδο» καταλήγει ο ειδικός.

Δείτε το νέο βίντεο από τις κάμερες που δείχνουν την πρόσκρουση:

Κούγιας: Περίεργο δυστύχημα

«Το ατύχημα αυτό είναι περίεργο. Έχω συνεργαστεί με 2 πραγματογνώμονες ο κ. Παναγιώτης Μαδιάς μου είπε πως αυτό το ατύχημα είναι αδιανόητο. Η σύζυγός του μέχρι πριν λίγες ώρες ήταν στο χειρουργικό κρεβάτι» ανέφερε χθες το πρωί ο δικηγόρος του Τζώρτζη Μονογυιού, Αλέξης Κούγιας στον ΑΝΤ1. Όπως είπε δεν αφήνει ενδεχόμενο εμπλοκής τρίτου. «Είμαι σοβαρός άνθρωπος. Είναι αυτοκίνητο πίστας, όχι απλώς είναι ασφαλές, τα συστήματά του είναι πρωτοφανή» είπε.

Παράλληλα ο κ. Κούγιας είπε ότι το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου βρέθηκε άθικτο, δεν εξερράγη. «Υπάρχει ένας προβληματισμός, το αυτοκίνητο δεν αγοράστηκε σε έκθεση αυτοκινήτων. Το έφερε μια νταλίκα και το άφησε απέναντι από την έκθεση. Υπάρχει ένα μυστήριο, πρέπει να βρούμε ποιος το έφερε. Πρέπει να δούμε αν το αυτοκίνητο είχε κάποια βλάβη» επισήμανε.

«Υπάρχει μια σιωπή γύρω από το δυστύχημα. Νιώθω περίεργα γι’ αυτό το ατύχημα. Ο Τζώρτζης ήταν πολύ καλός οδηγός. Τα αφήνω όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά»,πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.

«Υπήρξε αμέλεια»

Μιλώντας αργότερα και στο Live News έκανε λόγο για αμέλεια. «Εγώ καταλήγω ότι υπήρξε μια συνδυασμένη αμέλεια, κατασκευαστική πρώτα απ’ όλα. Κάτι συμβαίνει με το σύστημα κατευθύνσεως» ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρχαν ίχνη σπινιαρίσματος, αλλά και ίχνη φρεναρίσματος στο οδόστρωμα.

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας τόνισε ότι υπάρχει και αμέλεια από την Περιφέρεια Αττικής και του δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης για την έλλειψη διαχωριστικών ασφαλείας, κάτι που είναι παράνομο όπως σημείωσε.