Δύσκολο και θλιβερό το απόγευμα της Πέμπτης (13/01) στην Λευκάδα. Μία γυναίκα 86 ετών με κινητικά προβλήματα βρέθηκε απανθρακωμένη σε σπίτι που έπιασε φωτιά στην Απόλπαινα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα lefkadapress.gr.

Νωρίς το απόγευμα πυκνοί καπνοί φάνηκαν από ισόγεια κατοικία στο ύψωμα της Απόλπαινας. Πολύ γρήγορα οι φλόγες περικύκλωσαν το σπίτι με αποτέλεσμα και τον εγκλωβισμό της άτυχης γυναίκας. Παρά τις απελπισμένες προσπάθειες που έκανε ο γιός της να την σώσει δεν τα κατάφερε. Ήδη η πυροσβεστική ήταν στο σημείο με τέσσερα οχήματα και 15 πυροσβέστες που ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες προκειμένου να σώσουν ότι μπορούσαν.

Εκεί βρέθηκαν και δύο υδροφόρες του δήμου Λευκάδας και φυσικά η αστυνομία. Μέχρι αυτή την ώρα οι πυροσβέστες σβήνουν μικρές εστίες της ξύλινης σκεπής ενώ στο σημείο ίσως χρειαστεί να παραμείνει πυροσβεστικό όχημα και τη νύχτα. Προανάκριση για αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί η Πυροσβεστική της Λευκάδας.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Σορός γυναίκας εντοπίστηκε, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε μονοκατοικία, στην Απόλπαινα Λευκάδας, κατά τις μεσημεριανές ώρες σήμερα. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην οικία.

Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Δείτε το βίντεο από την ιστοσελίδα aromalefkadas.gr