Η Τουρκία κατέγραψε 77.722 νέα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, αριθμό που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα και μέχρι σήμερα. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας εμφανίζεται να καθησυχάζει πως η μετάλλαξη Όμικρον θα μειώσει τη σοβαρότητα της πανδημίας λόγω του χαμηλότερου ποσοστού νοσηλειών.

Οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 10% τον περασμένο μήνα, παρόλο που τα καθημερινά κρούσματα τετραπλασιάστηκαν, δήλωσε συγκεκριμένα ο Φαχρετίν Κοτζά μετά από μια συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλευτικού επιστημονικού συμβουλίου που κλήθηκε να τροποποιήσει τις απαιτήσεις για τα τεστ και την καραντίνα.

«Καταγράψαμε μεγαλύτερο αριθμό νοσηλειών με μικρότερο αριθμό κρουσμάτων τις προηγούμενες περιόδους της πανδημίας. Φαίνεται ότι η παραλλαγή Όμικρον θα μειώσει τον κίνδυνο της πανδημίας», ανέφερε ο ίδιος, σύμφωνα με το Reuters.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε, ακολούθως, ότι όσοι ήρθαν σε επαφή με κάποιον που νοσεί με Covid-19 δεν θα λάβουν εντολή να κάνουν PCR τεστ και θα πρέπει από εδώ και στο εξής να μπαίνουν σε απομόνωση, αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Συμπλήρωσε ότι μόνο όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου θα υποβάλλονται σε εξέταση PCR από εδώ και στο εξής, προσθέτοντας ότι όσοι διαγιγνώσκονται θετικοί μπορούν να λήξουν την απομόνωση τους μετά από επτά ημέρες χωρίς να κάνουν άλλο τεστ.

Επισημαίνεται, τέλος, πως τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 145 θάνατοι που συνδέονται με την Covid-19. Ο αριθμός των νεκρών από επιπλοκές της νόσου δεν έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες παρά την αύξηση του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων.