Ένα ασυνήθιστο κύμα ζέστης καταγράφεται στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες του 2021. Την περιοχή έχουν καλύψει πολύ θερμές για την εποχή αέριες μάζες, οι οποίες αναμένονται και στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα την Τετάρτη 29/12 στη Γαλλία καταρρίφθηκαν ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων 100 ετών.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι θερμές αέριες μάζες θα κινηθούν προς τη χώρα μας, προκαλώντας αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα κορυφωθεί το διήμερο Τρίτη 04/01 – Τετάρτη 05/01, με μέγιστες τιμές που ενδέχεται να φτάσουν τοπικά τους 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν απεικονίζονται με κόκκινες αποχρώσεις οι θερμές αέριες μάζες την Παρασκευή 31/12/2021 και την Πρωτοχρονιά. Οι αναγραφόμενες τιμές αναφέρονται στην απόκλιση των θερμοκρασιών από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Θερμές αέριες μάζες από την Ευρώπη θα επηρεάσουν τη χώρα μας τις πρώτες ημέρες του 2022

Σάκης Αρναούτογλου: Ολλανδία, Γερμανία Ιρλανδία και Μεγάλη Βρετανία όπως λέμε… Κυκλάδες

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούογλου, σημειώνει χαρακτηριστικά πως «Ολλανδία, Γερμανία Ιρλανδία και Μεγάλη Βρετανία σήμερα το πρωί, 31 Δεκεμβρίου 2021 όπως λέμε…Κυκλάδες!

Μια άλλη ζεστή νύχτα έλαβε χώρα στην δυτικο-κεντρική Ευρώπη με την εντυπωσιακά θερμή αέρια μάζα για την εποχή στο Ηνωμένο Βασίλειο, Μπενελούξ και η Γερμανία να μετατοπίζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας στην Πολωνία,Τσεχική Δημοκρατία και τμήματα της Σκανδιναβίας. Ο παγετός επιμένει (και θα παραμείνει) στις βόρειες ιταλικές πεδιάδες που βρίσκονται υπό συνθήκες ομίχλης και θερμικών αναστροφών».

Ολλανδία, Γερμανία Ιρλανδία και Μεγάλη Βρετανία σήμερα το πρωί, 31 Δεκεμβρίου 2021 όπως λέμε…Κυκλάδες! Μια άλλη…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Thursday, December 30, 2021