Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι για την τήρηση των νέων μέτρων κατά του κορονοϊού με 10.000 αστυνομικούς να βρίσκονται στον δρόμο για να εξασφαλιστεί πως όλα θα τηρούνται κατά γράμμα, σύμφωνα με όσα είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η αστυνομία θα φέρει εις πέρας το έργο της με αποτελεσματικό τρόπο, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα και να συμπεριφέρονται με ευγένεια στους αστυνομικούς που κάνουν τους ελέγχους.

Διαβεβαίωσε τους πολίτες πως οι έλεγχοι που διεξάγονται από την ΕΛ.ΑΣ. είναι απολύτως ασφαλείς, αφού στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι αστυνομικοί είναι εμβολιασμένοι, κάνουν τεστ και τηρούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Απαράδεκτο» το περιστατικό στην Πάτρα με τον αστυνομικό χωρίς μάσκα

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το περιστατικό στην Πάτρα με τον αστυνομικό που έκοβε πρόστιμα χωρίς μάσκα και συμπλήρωσε πως του επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ, αποφασίστηκε πειθαρχικός έλεγχος και η μετακίνησή του σε άλλη υπηρεσία. «Δεν επιτρέπεται αστυνομικός που ελέγχει να μη φορά μάσκα», δήλωσε.

Αναφερόμενος στη «διπλή μάχη» της αστυνομίας, τόσο κατά της πανδημίας όσο και κατά της εγκληματικότητας, υποστήριξε πως από την 1η Σεπτεμβρίου έχει μειωθεί κατά 25% η εγκληματικότητα στην Αττική. «Ενισχύουμε με δυνάμεις τα Α.Τ. κι όπου υπάρχουν προβλήματα, γίνονται έλεγχοι και αποδίδονται ευθύνες», σημείωσε.