Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer επιβεβαίωσε ότι θα παραδώσει στις 3 Ιανουαρίου τη νέα παρτίδα με παιδιατρικά εμβόλια και έτσι άνοιξε η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού 120.000 εμβολίων που θα γίνουν μέσα στον Ιανουάριο, δήλωσε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Κάνοντας λόγο για μεγάλο ενδιαφέρον από γονείς παιδιών ηλικίας 5 -11 ετών, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωσε ότι έχουν γίνει μέχρι στιγμής 15.000 εμβολιασμοί και έχουν διατεθεί σχεδόν όλα. «Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα η οποία πραγματικά μας ξάφνιασε», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ, κάλεσε μάλιστα τους γονείς που έχουν ήδη κλείσει το ραντεβού για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους να μπουν στην σχετική πλατφόρμα και να δουν αν υπάρχει κάποια ημερομηνία διαθέσιμη για νωρίτερα.

Σημειώνεται, ότι οι εμβολιασμοί των παιδιών πραγματοποιούνται σε πρωτοβάθμιες δομές φροντίδας υγείας και σε νοσοκομεία, ενώ στην Αττική γίνονται σε 5 εμβολιαστικά κέντρα: στο Παίδων Αγία Σοφία, στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο ΚΥ Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Απαντώντας σε ερώτηση αν εξετάζεται το ενδεχόμενο, λόγω της εξάπλωσης της Όμικρον, να ανοίξουν τα σχολεία μία εβδομάδα αργότερα, απάντησε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο δεδομένο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα στοιχεία έχει παρατηρηθεί ότι δεν αποτέλεσαν ιδιαίτερη εστία διασποράς το προηγούμενο διάστημα».