Το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι, για το σχολικό έτος 2010-2011, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, 43 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ16 – Μουσικής, για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010 και θα τοποθετηθούν προσωρινά, με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής που προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους. Επίσης για το σχολικό έτος 2010-2011, προσλαμβάνονται 77 εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου Πληροφορικής προκειμένου να υποστηρίξουν τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης για τα μαθήματα των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

Οι προσλήψεις αυτών των εκπαιδευτικών που θα τοποθετηθούν στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία για τη διδασκαλία στα μαθήματα των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας, Καταγραφή και Συγκέντρωση ήδη παραχθέντος Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού και Συντονισμός των Πράξεων της Κατηγορίας Πράξης» των αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3 του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το ελληνικό δημόσιο. Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από την από την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010.

Εξάλλου για το σχολικό έτος 2010-2011, προσλαμβάνονται αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου για τη διδασκαλία των μαθημάτων της 2ης Ξένης Γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα προσλαμβάνονται 11 εκπαιδευτικοί Γαλλικής Γλώσσας και 20 εκπαιδευτικοί Γερμανικής Γλώσσας.

Οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών που θα τοποθετηθούν στα Δημοτικά Σχολεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη διδασκαλία της 2ης Ξένης Γλώσσας (Γερμανικά-Γαλλικά) πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των Πράξεων «Εφαρμογή Ξενόγλωσσων Προγραμμάτων Σπουδών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3 του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δία Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010.

Εξάλλου, για το σχολικό έτος 2010-2011, προσλαμβάνονται 84 εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου Αγγλικής Γλώσσας.

Οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών, που θα τοποθετηθούν στα Δημοτικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των Πράξεων «Ενίσχυση Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» στους Άξονες Προτεραιότητας 1,2 και 3 του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010.