Με τον ΕΟΔΥ να καταγράφει χθες (19.12) 2.831 κρούσματα υπάρχουν ακόμα κάποιοι που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, είτε γιατί είναι αρνητές, είτε γιατί το καθυστερούν από φόβο ή αμέλεια. Μια τέτοια περίσταση ήταν και ο 60χρονος κ. Γιώργος από την Κρήτη, ο οποίος κόλλησε κορονοϊό και νοσηλεύτηκε για 58 μέρες, εκ των οποίων τις 35 διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. Όσα λέει σοκάρουν.

«Ο γιατρός μου λέει “σε δύο μέρες θα πεθάνεις, αν δεν μπεις εντατική. Εμείς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά”. Είδα την κηδεία μου σε όνειρο, τα χαρτιά κολλημένα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα όνειρα που έβλεπα στην εντατική. Πήγα και ήρθα. Ένα βράδυ, στις 02.00 τα ξημερώματα πήραν τηλέφωνο τον αδερφό μου και του είπαν ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και ότι ίσως δε θα τα κατάφερνα» λέει στο Mega.

Τα δύο πρώτα rapid τεστ που έκανε ο 60χρονος βγήκαν αρνητικά, tο τρίτο όμως βγήκε θετικό. Την πέμπτη ημέρα νόσησης τον προειδοποίησε ο γιατρός του ότι εάν δεν μπει στην εντατική εντός δύο ημερών, θα πεθάνει. «Με εξέτασαν γιατροί και μου είπαν ότι η κατάστασή μου είναι σοβαρή και έπρεπε να μπω νοσοκομείο».

O κ. Γιώργος δεν είχε κάνει το εμβόλιο. «Δεν ήμουν αρνητής, ήμουν αμελής. Πριν μπω στην εντατική πήρα τηλέφωνο και είπα στα παιδιά μου και στη γυναίκα μου να εμβολιαστούν».

Τα μηνύματα των αντιεμβολιαστών

Ο κ. Γιώργος περιγράφει όσα έλεγαν για την περίπτωσή του οι αντιεμβολιαστές στην οικογένειά του. «Όταν ήμουν στο νοσοκομείο, έπαιρναν τηλέφωνο τον αδερφό μου διάφοροι αντιεμβολιαστές για να έρθει να με πάρει γιατί εκεί θα με “σκοτώσουν”. Άλλοι είπαν ότι είχα κάνει το εμβόλιο και τα έπαθα αυτά».

Τελικά ο 60χρονος βγήκε από το νοσοκομείο στις 10 Νοεμβρίου, ωστόσο ακόμα δεν έχει επανέλθει πλήρως στην υγεία του. «Λέω σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, να το κάνουν γιατί δεν βλέπουν τι τράβηξα εγώ. Ακόμα δεν περπατάω καλά, τα πνευμόνια μου δε δουλεύουν καλά, ακόμα είμαι με οξυγόνο μέρα νύχτα και λαχανιάζω».