Για τα δεδομένα της υπόθεσης των 11 ατόμων που συνελήφθησαν για την «αρπαγή» διευθυντή σε σχολείο στην Πιερία μίλησε ο δικηγόρος τους, Βασίλης Νουλέζας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι οι συλληφθέντες ισχυρίζονται πως με τις ακραίες νομοθετικές παρεμβάσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει καταλυθεί το σύνταγμα και το δημοκρατικό πολίτευμα και θεωρούν πως έτσι ενεργοποιείται το άρθρο 120.

«Το άρθρο 120, λέει εν ολίγοις ότι επαφίεται στον συνταγματικό πατριωτισμό των Ελλήνων πολιτών να διαφυλάξουν το σύνταγμα όταν καταλύεται», είπε.

Ο κ. Νουλέζας ανέφερε ότι διαφωνεί με κάθε μορφή βίας και ότι ενδεχομένως ερμηνεύουν στρεβλά το σύνταγμα. Τόνισε, επίσης, ότι δεν ταυτίζεται με τις απόψεις τους, ωστόσο είναι νωρίς για να τους καταδικάσουμε.  

Μόλις τρεις από τους 11 έχουν παιδιά στο σχολείο

Άτομα που στην συντριπτική πλειοψηφία τους δεν προέρχονται από την Πιερία είναι τα άτομα που συνελήφθησαν για την «αρπαγή» του διευθυντή του σχολείου.

Αυτό υποστηρίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπογραμμίζοντας ότι μόλις τρεις από τους 11 έχουν παιδιά στο συγκεκριμένο σχολείο.