Ο Σωκράτης Μάλαμας πρόθυμα έδωσε τη βοήθειά του στην ενορία του Μεγάλου Κεφαλόβρυσου, στα Τρίκαλα, το βράδυ της Ανάστασης.

Όλα ξεκίνησαν όταν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ο παπάς του Μεγάλου Κεφαλόβρυσου, ανοίγοντας την εκκλησία για την αναστάσιμη λειτουργία, διαπίστωσε ότι η μικροφωνική εγκατάσταση του ναού ήταν χαλασμένη.

Πού να βρεθεί όμως ηλεκτρολόγος τέτοια μέρα, τέτοια ώρα; Το μυαλό του παπά πήγε στον καλό ενορίτη και γνωστό καλλιτέχνη Σωκράτη Μάλαμα, αναλογιζόμενος ότι αφού τραγουδάει με μικροφωνική θα ξέρει και να τη φτιάχνει. Ο Μάλαμας ζει τα τελευταία χρόνια οικογενειακώς στο χωριό και ο ιερέας τον εμπιστεύεται ως ενάρετο δημότη.

Τον πήρε τηλέφωνο, του είπε το πρόβλημα και ο Σωκράτης δεν άργησε να καταφθάσει στην εκκλησία. Προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να διορθώσει τη βλάβη. Η μικροφωνική παρέμενε βουβή και ο παππάς είχε αρχίσει να ανησυχεί.

Τότε του ήρθε στο μυαλό μια ιδέα έμπνευση: «Πάτερ θα φωνάξω ένα φίλο μου, τον Στέλιο», του είπε για να τον ηρεμήσει. «Ξέρει αυτός;», ρώτησε δύσπιστα ο παπάς. «Ναι, στα νιάτα του ήταν και ηλεκτρολόγος».

Ο Στέλιος δεν ήταν άλλος από τον Στέλιο Καραγιώργο, το διευθυντή του Μουσείου Τσιτσάνη. Ντράμερ, ηλεκτρολόγος και ό,τι άλλο χρήσιμο μπορεί κανείς να φανταστεί.

Μετά το τηλεφώνημα έφυγε κατ΄ευθείαν από τα Τρίκαλα για το Κεφαλόβρυσο, όπου έξω από την εκκλησία τον περίμεναν ο παπάς με τον Μάλαμα. Σε λίγη ώρα το πρόβλημα λύθηκε και τα μεγάφωνα ξαναλειτούργησαν, έτοιμα να μεταδώσουν την αναστάσιμη ακολουθία, όπως αναφέρει το trikalaenimerosi.gr.