Ανοίγει την καρδιά του ο πατέρας της Στάθης Κουτμερίδης, πατέρας της Παρθένας που έχασε τη ζωή της από κορονοϊό, λίγο αφότου γέννησε πρόωρα το μωρό της. Η γυναίκα που κόλλησε τον ιό στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της ήταν ανεμβολίαστη, με τον γυναικολόγο της να κατηγορεί τον σύζυγό της, λέγοντας ότι εκείνος την έπεισε να μην κάνει το εμβόλιο.

Μετά τη μόλυνση από τον κορονοϊό, η κατάσταση της γυναίκας επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα, υποβλήθηκε σε καισαρική τομή ενώ ήταν διασωληνωμένη προκειμένου να σωθεί το νεογνό, όμως εκείνη δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

«Ένα κορίτσι θυσιάστηκε από το μεγάλο της όνειρο να γίνει μανούλα»

«Είχα την υποχρέωση να μιλήσω, γιατί μέσα από τη δύναμη των ΜΜΕ ο κόσμος κινητοποιήθηκε και πήγε και έδωσε αίμα. Η Πάττυ ας αποτελέσει παράδειγμα για τις υπόλοιπες γυναίκες προκειμένου να πάνε να εμβολιαστούν», ανέφερε στο Mega ο Στάθης Κουτμερίδης.

«Στην αρχή υπήρχε μία αμφίσημη θέση από την επιστημονική κοινότητα για τον εμβολιασμό των εγκύων, τώρα αυτό έχει πλέον ξεκαθαρίσει. Ένα κορίτσι θυσιάστηκε από το μεγάλο της όνειρο να γίνει μανούλα. Έκανε εξωσωματική για να το πετύχει και φοβόταν να κάνει το εμβόλιο, είχε ταλαιπωρηθεί πολύ», συνέχισε.

«Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και αύξηση στους εμβολιασμούς των εγκύων μετά τον θάνατο της Πάττυς. Το παιδάκι της είναι καλά στην υγεία του. Ο εμβολιασμός των εγκύων θα αποτελέσει παρηγοριά για εμένα και την οικογένειά μου», κατέληξε ο κ. Κουτμερίδης.