Στην πρωτεύουσα της ακριτικής Γαύδου, το Καστρί, μεταφέρονται σταδιακά οι περισσότεροι από 100 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν σήμερα το μεσημέρι σε βραχώδη ακτή στην παραλία Τρυπητή του νησιού.

Η μεταφορά τους, ωστόσο, είναι δύσκολη, αφού η απόσταση από την παραλία της Τρυπητής μέχρι το Καστρί είναι αρκετά μεγάλη και το μονοπάτι ανηφορικό, ενώ και οι μετανάστες είναι εμφανώς εξαντλημένοι.

Η δημοτική Αρχή αλλά και οι κάτοικοι που αυτή την περίοδο είναι στο νησί, έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να προσφέρουν φιλοξενία στους παράτυπους μετανάστες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι.

Οι μετανάστες άμεσα εξετάζονται από τη νοσηλεύτρια που υπάρχει στην Γαύδο, για δε τη σίτισή τους φροντίζουν οι κάτοικοι.

Οι μετανάστες θα βρουν το βράδυ στέγη στο δημοτικό σχολείο της Γαύδου μέχρι να αποφασιστεί πού και με τι μέσο θα μεταφερθούν, καθώς προς το παρόν υπάρχει, λόγω των ανέμων, αδυναμία προσέγγισης σκάφους.

Μετά από επικοινωνία της δημάρχου Γαύδου Ευαγγελίας Καλλίνικου με την αναπληρώτρια υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, υπήρξε δέσμευση πως θα σταλεί ελικόπτερο με εφόδια και σκηνές, προκειμένου να διαμείνουν οι μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε βραχώδη ακτή εντοπίστηκε λέμβος, με την οποία εκτιμάται ότι αποβιβάστηκαν οι μετανάστες, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός τους.

Παράλληλα με την επιχείρηση μεταφοράς των μεταναστών στο Καστρί συνεχίζονται οι έρευνες για τον τυχόν εντοπισμών και άλλων.

Πηγή φωτογραφιών: gavdosfm.gr