Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, από τα πυρά του 37χρονου ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ. Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια. Οι εκδηλώσεις μνήμης έχουν ξεκινήσει με συγκέντρωση και πορεία που έχουν καλέσει μαθητές, φοιτητές και διάφορες συλλογικότητες στο κέντρο της Αθήνας.

Ήδη στα Προπύλαια έχουν συγκεντρωθεί μαθητές, φοιτητές και διαδηλωτές από συλλογικότητες κρατώντας πανό όπου γράφει «Κουμής, Κανελλοπούλου, Σαμπάνης, Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος, το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει», ενώ τα συνθήματα που κυριαρχούν σχετίζονται με εκπαιδευτικά ζητήματα αλλά και την πανεπιστημιακή αστυνομία. Σε λίγο θα ξεκινήσει πορεία προς τη Βουλή.

«Αστακός» η Αθήνα – Κλειστός ο σταθμός Πανεπιστήμιο

Αυτήν την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας. Σημειώνεται, ότι με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κλειστός είναι από τις 10:30 ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο», λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι συρμοί διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Ο βασικός κορμός των συγκεντρώσεων είναι προγραμματισμένος για τις 18:00 το απόγευμα με πορεία προς τη Βουλή, ενώ επί ποδός βρίσκονται πάνω από 4.500 αστυνομικοί, με το κέντρο της Αθήνας να θυμίζει απόρθητο φρούριο.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast από τη συγκέντρωση στα Προπύλαια:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος