Στην κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού, τόνισε πως βρισκόμαστε αυτή την εποχή ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμολογικής Εταιρίας, Νίκος Τζανάκης. Ανέφερε, δε, πως μετά από 15 ημέρες παράλληλα με τη μείωση των κρουσμάτων θα παρατηρηθεί σταθεροποίηση και μείωση των θανάτων και των διασωληνωμένων.

«Δυστυχώς είναι προεξοφλημένοι οι αριθμοί αυτοί που βλέπουμε από τη προηγούμενη συμπεριφορά των κρουσμάτων τα οποία εν τέλει καθορίζουν και τους θανάτους. Τώρα τρέχουμε τους θανάτους που είχαμε δουλέψει πριν από δύο εβδομάδες», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Όσον αφορά στους θανάτους, η ελπίδα του είναι πως δεν θα υπάρξουν πολλές φορές που θα ξεπεραστεί το νούμερο των 100, ενώ αυτή η εβδομάδα θα κλείσει με 500 κρούσματα κατά μέσο όρο την ημέρα λιγότερα από την προηγούμενη εβδομάδα.

«Είμαστε στην κορύφωση της πανδημίας κι αν όλα επιβεβαιωθούν, τότε τις επόμενες ημέρες θα συνεχίζει να αχνοφαίνεται μία υποστροφή των κρουσμάτων η οποία θα ακολουθηθεί μετά από 15 ημέρες με μία σταθεροποίηση και μείωση των θανάτων και των διασωληνωμένων», ολοκλήρωσε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.