Ξαγρυπνούν στο νοσοκομείο κάθε τέλος του μήνα ή περνούν την πύλη του νοσηλευτικού ιδρύματος… αξημέρωτα. Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων που θέλουν να κλείσουν ένα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα γυναίκας από το Αμάρι Ρεθύμνου, η οποία μετέβη στο ΠΑΓΝΗ, χθες στις 19:30 το απόγευμα, προετοιμασμένη να διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο, ώστε με το άνοιγμα των ταμείων να είναι πρώτη στη σειρά για τα ραντεβού και να διασφαλίσει ότι θα προλάβει.

Άλλοι κατέφθασαν στο νοσοκομείο στις 02:00 και στις 03:00 τα ξημερώματα για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με το cretalive.gr. Δυστυχώς ίδια είναι η εικόνα κάθε πρώτη του μήνα.

Τη θλιβερή εικόνα μετέφερε στο διοικητή ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Ν.Χαριτάκη, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Θέμης Φραγκιαδάκης, στο πλαίσιο της δίωρης παράστασης διαμαρτυρίας στα ταμεία των εξωτερικών ιατρείων του ΠΑΓΝΗ. Ο κ. Χαριτάκης, από την πλευρά του … σήκωσε τα χέρια ψηλά, παραδεχόμενος ότι τα ιατρεία είναι λίγα και τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση πολλά. Όπως σημείωσε, όμως, το πρόβλημα πρέπει να λυθεί κεντρικά.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΑΓΝΗ συμμετείχε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου.