Η ΑΒ Βασιλόπουλος, εδώ και χρόνια, μας προσφέρει τοπικά προϊόντα που έχουν παραχθεί με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι και που σε κάθε τους μπουκιά κρύβουν μοναδικά αρώματα και γεύσεις από διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας.

Αυτές οι επιλογές φέρνουν σπίτι μας τους πιο εκλεκτούς καρπούς της ελληνικής γης, και δηλώνουν έμπρακτα τη στήριξή μας στην ελληνική πρωτογενή παραγωγή, σε μια εποχή που την χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ. Μα πάνω από όλα, αυτές οι επιλογές «μιλούν» δυνατά για τις πιο βαθιές αξίες, που «ξετυλίγονται» μέσα από τις ανθρώπινες ιστορίες. Για τους Έλληνες Παραγωγούς. Για αγαπημένα ελληνικά προϊόντα. 

Ας γνωρίσουμε μαζί με την ΑΒ Βασιλόπουλος τους «δικούς» της Έλληνες Παραγωγούς. Εκείνους που φροντίζουν να απολαμβάνουμε γεύσεις Ελλάδας -από τη Φωλιά Νέας Περάμου Καβάλας, το Θρακικό Πέλαγος, την Σάμο, το Ζωτικό Ιωαννίνων, τις Ρίζες Αρκαδίας και το Κολυμβάρι Χανίων- και που εμπνέουν καθημερινά όλους εμάς που αγαπάμε το φαγητό! 

Ψάρια «ΜΑΝΙΟΣ» από το Θρακικό πέλαγος

«Για εμένα η θάλασσα είναι τα πάντα. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό και προνομιούχο που την ζω κάθε μέρα. Ο φυσικός πλούτος είναι ευλογία για τον τόπο μας. Αυτή η δουλειά είναι το πάθος μου. Καθετί που κρύβει η θάλασσα, τα δέχομαι πάντα ταπεινά. Γιατί η θάλασσα στο τέλος της ημέρας, μας ανταμείβει με εκλεκτά ψάρια.», σημειώνει ο Γιάννης Μανιός, Ψαράς-Κυβερνήτης του αλιευτικού σκάφους «Στέφανος Μανιός».

Όσο για την ΑΒ, αναφέρει: «Η  άριστη και πολύχρονη συνεργασία μας με την ΑΒ Βασιλόπουλος, μας έχει εξελίξει σε επίπεδο καινοτομίας. Μαζί, έχουμε δημιουργήσει μία βάση, η οποία μας παρέχει την σιγουριά που χρειαζόμαστε για να επενδύσουμε και να εξελίξουμε το αντικείμενο μας.».

Όσο για το τι βρίσκουμε στα ΑΒ Βασιλόπουλος από την ψαριά του; «Γαύρο, σαρδέλα… Κι ό,τι καλό έχει κάθε εποχή!».

Τυροκομικά Προϊόντα «Γιώτης Π. Νικόλαος-Νεκτάριος» από το Ζωτικό Ιωαννίνων

Η Σοφία Πετράτου, Ιδρυτικό Στέλεχος-Τυροκόμος «Τυροκομείου Πάπιγκο», αποκλειστικό τυροκομείο της εταιρείας τυροκομικών «Γιώτης Π. Νικόλαος-Νεκτάριος» από το Ζωτικό Ιωαννίνων, μας αποκάλυψε πως οι κτηνοτρόφοι εργάζονται συχνά κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες για να δώσουν το γάλα των ζώων τους. «Αυτό που εμείς στη συνέχεια θα μεταποιήσουμε -με απόλυτο σεβασμό και τεχνογνωσία- για να παράγουμε τυριά, τα οποία θα ωριμάσουν με αγάπη και υπομονή. Και μέσω της ΑΒ Βασιλόπουλος, το παραδοσιακό Κεφαλοτύρι Ιωαννίνων, το Ανθότυρο Ορέων Σουλίου και ελληνικό Πεκορίνο Ηπείρου θα φτάσουν τελικά στον Έλληνα καταναλωτή.».

Η συμβολή της ΑΒ Βασιλόπουλος, σύμφωνα με εκείνη, είναι καθοριστική. «Είναι μία εταιρεία ανθρώπινη, που ακούει ουσιαστικά τις ανάγκες μας και πιστεύει στο όραμά μας. Μας βοηθά μέσα από την τεχνογνωσία που μας παρέχει και εξειδικευμένους συμβούλους, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και να συνεχίσουμε με σιγουριά να κάνουμε τις ιδέες μας, πράξη.».

Κρασιά «Αμπελόεις» από τη Νέα Πέραμο Καβάλας

Από το οικογενειακό οινοποιείο «Αμπελόεις», μέλος του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), στη Φωλιά Νέας Περάμου Καβάλας, ο Βαγγέλης Τσόλας, ιδιοκτήτης του οινοποιείου, μας προσφέρει εκλεκτές ετικέτες από ποικιλίες Chardonnay, Sauvignon Blanc, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah. «Προσωπικά, δεν μπορώ να με φανταστώ πουθενά αλλού, μόνο σε αυτήν την μαγική τοποθεσία, ανάμεσα σε γη, ουρανό και θάλασσα. Τα κρασιά μας όμως θα ήθελα να βρίσκονται παντού, στα ποτήρια όλου του κόσμου.».

Παράλληλα, ξετυλίγει την ιστορία των οινοποιείων του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ). Μέσα από αυτή την αποκλειστική συνεργασία, η ΑΒ Βασιλόπουλος και ο ΣΜΟΕ φέρνουν «μεγάλα» κρασιά από τη Χαλκιδική, το Αμύνταιο Φλώρινας, τη Λάρισα, την Εύβοια, την Κεφαλονιά, την Καβάλα, την Κόρινθο, τη Νάουσα, τη Θεσσαλονίκη, τη Νεμέα, τη Ζάκυνθο και τη Δράμα.  

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανήκουμε στις «επιλογές» της ΑΒ. Μια αλυσίδα που επιλέγει πάντα τα καλύτερα, με αυστηρά κριτήρια και πάντα με σεβασμό στον καταναλωτή. Η εμπιστοσύνη που μας έχει δείξει η ΑΒ και η προβολή των προϊόντων μας στην κάβα της έχει βοηθήσει σημαντικά στην αναγνωρισιμότητα των κρασιών μας και στην κατανάλωσή τους.», θα συμπληρώσει. 

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της σειράς «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» από την «Terra Creta» και το Κολυμβάρι Χανίων

Στην εύφορη κρητική γη, κατάμεστη από ελαιόδεντρα, και συγκεκριμένα στο Κολυμβάρι Χανίων παράγεται ένα από τα πιο ξακουστά ελαιόλαδα. Πρόκειται για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της σειράς «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη», προϊόντα ανώτερης γεύσης και ποιότητας και διακεκριμένα σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. 

Ο Φώτης Σούσαλης, Γενικός Διευθυντής της Terra Creta, και η ΑΒ Βασιλόπουλος έχουν έναν μακροχρόνιο δεσμό. «Η συνεργασία μας με την ΑΒ ξεκίνησε το 2005, μετά από το πρώτο και πολύ σπουδαίο διεθνές βραβείο ποιότητας που λάβαμε στην Γερμανία. Από τότε, αυτή η πολύτιμη σχέση μεγαλώνει, μαζί με την εταιρεία μας. Και χάρη σε αυτή τη σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εξέλιξης, το πολυβραβευμένο ελαιόλαδό μας, φτάνει στους καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.».

Και συμπληρώνει: «Μέσα από αυτό το μοναδικό προϊόν, συμβάλλουμε στην τοπική κοινωνία. Συνεργαζόμαστε με τοπικούς παραγωγούς που παράγουν ΠΟΠ προϊόντα, όπως το ΠΟΠ Κολυμβάρι Χανίων, Σητείας και Καλαμάτας. Και τελικά, γινόμαστε μέρος της μεσογειακής διατροφής και κομμάτι ολόκληρο μιας γαστρονομικής κουλτούρας, διασφαλίζοντας την αυθεντικότητα του προϊόντος.». 

Τοματίνια τύπου cherry, με τον διακριτικό τίτλο Tomaccini, από την Σάμο

Στην εύφορη Σάμο, σε μια έκταση 15 στρεμμάτων, ο Γρηγόρης Γερασίμου, Έμπορος και Παραγωγός φρουτολαχανικών παράγει την pop star των οπωροκηπευτικών, τομάτα τύπου ελιάς, με τον διακριτικό τίτλο Tomaccini, που βρίσκουμε αποκλειστικά στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος. Γιατί «Το πιο απλό είναι και το πιο νόστιμο έλεγαν οι παλιοί και φυσικά είχαν δίκιο…Λίγο χοντρό αλάτι, ένα λευκό ή κίτρινο πικάντικό τυρί, ένα καλό παξιμάδι και ένα ζουμερό Σαμιώτικο τοματίνι αρκούν.», θα μας πει. 

Και θα συμπληρώσει: «Χωρίς την ΑΒ, δεν θα ήμασταν αυτό που είμαστε σήμερα! Η διορατικότητα των ανθρώπων της μας βοήθησε να αναπτυχθούμε και να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα που σήμερα μας εμψυχώνει και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.».

Κρασί «Κτήμα Τσέλεπου» από τις Ρίζες Αρκαδίας

Η γη του Πανός, στις Ρίζες της πανέμορφης ορεινής Αρκαδίας, γίνεται λίκνο για ορισμένα από τα πιο μεστά και ποιοτικά ελληνικά κρασιά. Εδώ παράγεται ένα καταξιωμένο brand στο χώρο του ελληνικού κρασιού, με ναυαρχίδα και πρεσβευτή την ΠΟΠ ετικέτα «Μαντινεία», από τον οινοπαραγωγό Άρη Τσέλεπο. «Στο αμπέλι «δέχεσαι» τα τερτίπια της φύσης με ευλάβεια. Όπως συνηθίζει να λέει και ο πατέρας μου: Τα καλά κρασιά γίνονται στο οινοποιείο. Όμως τα μεγάλα κρασιά γίνονται στο αμπέλι!», μας αποκάλυψε. 

Όσο για τη συνεργασία του με την ΑΒ, σημειώνει: «Για εμάς είναι ένας σταθερός συνεργάτης. Ένας συνεργάτης που -με απόλυτο επαγγελματισμό- μας δίνει τη δυνατότητα να φέρουμε το προϊόν μας σε επαφή με μία ευρεία γκάμα καταναλωτών. Η συνεργασία με την ΑΒ σίγουρα μας προσφέρει τη σιγουριά να συνεχίζουμε τον προγραμματισμό μας για μελλοντικές επενδύσεις και για την περαιτέρω βελτίωση της παραγωγής.».

Η ελληνική γη μάς παρέχει όλα όσα χρειαζόμαστε για να απολαμβάνουμε καθημερινά ένα γεμάτο, θρεπτικό και γευστικό τραπέζι. Και η ΑΒ Βασιλόπουλος μαζί με τους Έλληνες Παραγωγούς, τους «δικούς» της ανθρώπους, μας προσφέρουν γεύσεις Ελλάδας, που είναι βαθιά δεμένες με τον τόπο μας, αλλά και τον διατροφικό μας πολιτισμό. Διαλέξτε κι εσείς τα δικά σας αγαπημένα προϊόντα μέσα από την πλούσια ποικιλία που προσφέρει η αγαπημένη αλυσίδα σουπερμάρκετ και…πείτε μας…Εσείς τι καλό θα απολαύσετε σήμερα;