Απάντηση στις καταγγελίες των εργαζομένων για το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ με έναν νεκρό έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Νίκος Χαιρέτας. Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα ο εκπρόσωπος Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ Σπύρος Ρεβύθης είπε μέσω της ΕΡΤ ότι υπάρχουν στοιχεία για προβλήματα στα συγκεκριμένα λειαντικά μηχανήματα της αναδόχου εταιρίας, που πραγματοποιούσε τις εργασίες συντήρησης και μάλιστα είχε σημειωθεί ξανά εκτροχιασμός στις 22 Αυγούστου 2021 για τον ίδιο λόγο, στο σταθμό Βικτώρια.

«Το γεγονός αυτό που καταγγέλλεται διερευνήθηκε και δεν έχει καμία σχέση με το σύστημα πέδησης. Είναι ανυπόστατη η καταγγελία, δεν έχει σχέση με το τραγικό γεγονός» υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ. Τόνισε ότι η έρευνα για το δυστύχημα προχωρά και ότι είναι επιθυμία και της ΣΤΑΣΥ να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια.

Για την θέση των εργαζομένων ότι την εργασία λείανσης δεν θα έπρεπε να την έχουν αναλάβει εξειδικευμένη εταιρεία αλλά η ίδια η ΣΤΑΣΥ, ο κ. Χαιρέτας σχολίασε ότι «είναι μία σημαντική σιδηροδρομική ενέργεια συντήρησης που έχει σχέση με την σφάλεια και την άνεση των επιβατών». Για τα θέματα συντήρησης του μηχανήματος έργου είπε ότι «ευθύνεται η γερμανική εταιρεία που έχει αναλάβει μετά από διαγωνισμό αυστηρών προδιαγραφών»

«Η έρευνα προχωράει γρήγορα, θα βάλουμε και ανεξάρτητο μέλος στην επιτροπή. Είμαστε μαζί με την οικογένεια και αναζητάμε μαζί τις απαντήσεις» είπε.